Presedintele asociatiei de proprietari poate fi reprezentant legal intr-un proces (sa puna intrebari martorilor) ?. Daca da, e nevoie sa se indeplineasca ceva procedura in avans ? Va Multumesc.
Presedintele poate reprezenta asociatia, poate participa in numele asociatie intr un proces, insa daca nu are studii juridice nu va putea pune concluzii in fata instantei de judecata.
Eu, in calitate de reprezentat al asociatiei intr-un proces (fara studii juridice), am asistat doar la proces, am incercat sa intervin, sa aduc precizari, dar nu mi s-a permis, exact pe lipsa pregatirii juridice, dar mi s-a permis sa pun concluzii finale scrise in fata instantei de judecata. (sunt cel putin 10 ani de-atunci). Atunci nu am avut avocat.
Si ca sa nu ma mai complic (am avut o "discutie" cu doamna presedinta - ca ma da afara din sala de judecata, ca ma amendeaza, ca... ), de atunci am apelat la serviciile unui avocat. Desigur costurile au crescut in "favoarea" debitorului...
Parerea mea este sa apelati la serviciile unui avocat, iar la pregatirea procesului sa participe si onor dom presedinte si mai ales sa-l asiste la proces pe avocat si sa puna martorilor (prin intermediul avocatului), cate intrebari considera ca sunt necesare.
Succes!
Presedintele de asociatie in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari poate dispune/initia actiuni in instanta dar pledoariiele,audieri revin in exclusivitate persoanelor specializate avocati care stapanesc procedura si au drept de libera practica
In instanta conditionat de grad judecatorie,tribunal,curte de apel,ICCJ numai anumite persoane pot reprezenta si apara interesele partilor,exista o ierarhie aparte ,nu orice avocat poate sa compara la ICCJ
Contract
caradis
Buna ziua. Avem in Asociatie un propietar care are studii juridice dar nu este avocat. Dorim sa ne ajute pentru recuperarea sumelor restante la intretinere ... (vezi toată discuția)