avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cadouri in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cadouri in timpul casatoriei


Buna ziua tuturor,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie cu privire la o problema pe care o am.Sunt in divort , si in timpul casatoriei , mama mea mi-a cumparat in rate anumite obiecte electrocasnice si toate sunt pe numele ei.Acum sotul meu le foloseste intr-un fel abuziv si deoarece nu vreau sa le strice, pot sa-i interzic legal sa le mai foloseasca?El le considera bun comun si continua sa se foloseasca de ele. Ce pot face eu in acest caz? De vorba buna nu intelege iar eu vreau sa actionez legal, pot face asa ceva si cum?
Va multumesc foarte mult.
Cu stima Daniela M.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 20:43, 13 Aprilie 2010
nu dvs.. mama, ca ea lea cumparat.. le poate lua inapoi
Codul familiei: Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a)bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
b)bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune;
c)bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiunii unuia dintre soţi;

In cazul dvs exista 2 situatii.
Mama dvs este proprietara si vi le-a dat sa va folositi de ele, putand oricand sa le ia inapoi.
Sau mama dvs vi le-a dat dvs personal, fara a se presupune ca vi le-a dat pentru a fi bunuri comune. Prezumtie care, in cazul partajului, poate fi dovedita prin declaratia mamei in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu si doresc sa.mi fac o refinantare de credit. Cu acesti bani vreau sa.mi cumpar o masina. Cand vom face partajul sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune mocutzy27 mocutzy27 buna ziua! un imobil dobandit in timpul casatoriei nu mai poate fi considerat bun comun in anumite situatii? daca da va rog sa mi enumerati si mie ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent sechestru judiciar ContSters48964 ContSters48964 Din dorinta de a face rau sotia mea, cu care ma aflu in proces de divort, a facut o cerere de ordonanta presedentiala prin care cere punerea sub sechestru ... (vezi toată discuția)