avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

Sunt in divort cu sotul meu si doresc sa.mi fac o refinantare de credit. Cu acesti bani vreau sa.mi cumpar o masina. Cand vom face partajul sotul meu are drept la masina respectiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 15:21, 2 Mai 2011
Atata vreme cat divortul nu este terminat are dreptul la masina.
Cristea Marina a scris:

Atata vreme cat divortul nu este terminat are dreptul la masina.

Am inteles. Banuiam ceva dar nu eram sigura. Aveam nevoie de o confirmare, Va multumesc.
Dar daca sotul, in timpul casatoriei, a achizitionat un tractor pe PFA cu programe Fhare, eu am vreun drept?
Codul Familiei spune ca bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti, indiferent ca sunt dobandite inante sau in timpul casatoriei, sunt bunuri proprii. Cu alte cuvinte, nu aveti dreptul la tractor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent sechestru judiciar ContSters48964 ContSters48964 Din dorinta de a face rau sotia mea, cu care ma aflu in proces de divort, a facut o cerere de ordonanta presedentiala prin care cere punerea sub sechestru ... (vezi toată discuția)
Divort alina_z alina_z Daca m-am hotarat sa divortez si toate bunurile sunt pe numele meu si sunt dobandite inainte de casatorie ce sanse am sa le pastrez? Am fost casatoriti 5 ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters209571 ContSters209571 Buna ziua! Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)