avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog urgent sechestru judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog urgent sechestru judiciar

Din dorinta de a face rau sotia mea, cu care ma aflu in proces de divort, a facut o cerere de ordonanta presedentiala prin care cere punerea sub sechestru judiciar autoturismul acizitionat in timpul casatoriei,motivind ca este cumparat cu bani integral ai parintilor ei(adevarul este ca bani au fost ai mamei mele) iar eu as fi incercat sa il vind(total neadevarat).Adevaratul motiv al sotiei fiind faptul ca autoturismul este si serviciul meu fiind taxi,iar ea dorind sa ma lase fara surse de venit.Spun aceasta deoarece eu as fi fost de acord sa ai dau partea ei (neavind nici un act cu privire la provenienta banilor ,normal este un bun comun) sa ajungem la o intelegere,dar bineinteles ca nu o intereseaza acest aspect singurul scop fiind de a pune sechestru sa nu il pot folosi(asta si cere "indisponibilizarea temporara si evitarea pericolului instrainari).
Va rog mult daca imi puteti spune cum pot evita punerea sub sechestru .Sunt de acord cu orice alta solutie pt ca nu am intentia de a o priva de partea ei sau alt ceva ,dar imobilizarea lui chiar m-ar pune in dificultate.
Cel mai recent răspuns: ContSters48964 , utilizator 01:10, 2 Februarie 2008
Conform Codului Familiei, sunt bunuri comune toate cele dobandite in timpul casatoriei, de la acestea fiind unele exceptii. Asa ca nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot, bunurile de uz personal precum si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti.
Pe aceasta baza, precum si pe baza documentelor prin care aratati ca acea masina este cea care serveste desfasurarii profesiei dv., aveti sanse mari sa scapati de sechestru.
E art. 31 Codul Familiei.
Ar fi bine, daca sotia este atat de pornita, sa va angajati un aparator. Provenienta banilor bunului se poate face si prin martori in cadrul partajului intre soti.
Prin "bunurile de uz personal precum si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti" sa inteleg ca nu intra la partaj? Mai ales ca pot face dovada cu martori ca bani provin de la mama mea si prin inscrisuri ca avea si posibilitatea financiara de a ne sprijini in cumpararea autoturismului.(eu am crezut ca nu poti face dovada decit prin acte ca ai primit bani de la cineva)

Va multumesc
Si cu martori se poate; folositi-va si de un martor (altul decat cineva foarte apropiat, dar care cunoaste situatia: coleg de taximetrie etc.) si de sustinerea ca este un bun prin care va desfasurati profesia.

Doamna AVLIL
Ati avut dreptate.Cererea a fost respinsa ca neintemeiata.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters209571 ContSters209571 Buna ziua! Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)
Partajare societate comerciala intre soti acsinte007 acsinte007 unul dintre soti a preluat o societate anterior incheierii casatoriei . sotia nu a avut niciodata vreo contributie in societatea al carui asociat era sotul . ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danutz2600 danutz2600 buna ziua....sunt casatorit de 26 de ani.....sotia si.a gasit pe cineva si a plecat in strainatate....avem 2 fete de 25 respectiv 27 de ani care sunt fiecare ... (vezi toată discuția)