avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card de credit

Prin 2006 mi-am cumparat prin credit un televizor de la o societate nonbancara,credit care a fost achitat dupa un an.In 2007 am primit un card de credit
de la acea societate nonbancara,care avea o suma mica.(aprox 3000 ron)Prostia mea a fost sa activez acel card,insa ,de buna credinta...imi plateam in fiecare luna suma minima(dobanda +un procent din suma).Nu am primit extrase de cont...Pentru card nu am semnat nici un contract,sau alt document in care sa se mentioneze clar suma imprumutata,dobanzi,comisioane.Cu ceva timp in urma m-a sunat un individ de la cea firma sa-mi propuna o reesalonare -transformarea intr-un credit a datoriei de pe card.,care a ajuns la 8000 ron(dupa ce initial fusese aprox 3000 ron,si platind lunar suma minima).Mi se trimite un act
aditional la contractul nr.....contract care avea alt nr decat cel incheiat initial,.pe care eu trebuia sa-l semnez.Stiind ca nu am semnat nici un contract(nu exista contract de card),am facut o notificare in care am cerut sa-mi fie prezentat acel contract semnat de mine.Bineinteles ca nu mi s-a explicat ca...nu exista,insa eu trebuie sa platesc 8000 ron.Mi s-a spus ca am primit conditiile lor,ca sunt semnate de mine,am cerut sa-mi demonstreze,insa nu exista semnatura mea si nici buletinul meu pe acele documente.Totul e un fals grosolan.Doresc sa-i actionez in justitie,deoarece eu nu am semnat nici un contract pt acel card in care sa se mentioneze clar suma imprumutata,si...in afara de niste conditii generale de emitere card de credit semnate de mine,nu exista.Oare exista carduri de credit fara limita de suma?Dar,totusi...initial am avut 2-3000 ron,si am achitat lunar...cum am ajuns la 8000 ron???Se poata mari limita fara acordul meu,fara sa se tina seama de gradul de indatorare???Oare ce sanse de castig am???Practic am solicitat docum semnate de mine in baza carora sunt datoare si,nu au ce sa-mi prezinte....Nu sunt singura "pacalita"de aceasta societate nonbancara.....
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 00:38, 15 Aprilie 2010
Buna ziua !
Situatia este intr-adevar "speciala" iar societatea bancara nu are cum sa va oblige sa platiti atata timp cat nu exista un act angajant din partea dvs. (contract) . Nu vad rostul de a actiona in instanta societatea , ce sa atacati ?
Am si eu un credit de la firma respectiva pentru un calculator, dar eu primesc totusi extras de cont lunar. Era sa cad si eu in aceasta capcana "suma minima de plata ", dar am gasit pe acest forum mai multe astfel de cazuri si am mers la sediul central al firmei respective ca sa ma informez despre ce este vorba.
"Suma minima lunara" nu reprezinta decat cheltuielile cu administrarea contului de card, fiind doar 10 lei nu au cum sa acopere dobanda. La 5 zile de la termenul scadent, in caz de neplata a ratei lunare se aplica o penalizare de 45 lei. Mi-au dat si un pliant in care sunt explicate rubricile din extrasul de cont.
Ar fi bine sa cereti explicatii direct la sediul firmei fie personal fie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Ma tot sicaneaza si ma ameninta cu telefoane.Au un tupeu fantastic.Metoda lor
de incercare de a recupera este agresivitatea verbala,amenintari.Ajunsesem
sa fiu terozizata de acesti indivizi.Am promis ca le platesc,cu conditia sa mi se arate docum semnate de mine in baza carora eu sunt datoare acea suma.Doresc sa vad acel contract la care face referire acel act aditional si pe care eu nu l-am semnat.Si,imi spun ca nu exista,dar totusi...au tupeul sa ma sune si sa-mi ceara sa le platesc.Mi-am angajat avocati pt a ma reprezenta in fata lor si...daca e nevoie si in justitie,si....cu nesimtire ma suna un individ si-mi spune ca..."in loc sa dau banii la avocati,mai bine imi platesc datoria la ei"....
Desi poate parea sarcastic s-ar putea sa aiba dreptate cel care v-a sunat sa va spuna "in loc sa dau banii la avocati,mai bine imi platesc datoria la ei"....
Cred ca ar trebui sa procedati in felul urmator :
1. pas : va deplasati la sediul soc. bancare si dicutati concret situatia dvs.
2. pas , daca nu sunteti multumita de solutia propusa urmare pasului1 , faceti adresa scrisa cu confirmare de primire , in care solicitati sa va comunice actul in baza caruia vi se solicita acea suma de bani .
Soc. bancara se afla in imposibilitate de a va actiona in instanta pt neplata unei datorii nedatorate (pt ca nu exista contract) . Mai nou , mai ales in domeniul telefoniei (fixa si mobila) se modifica contracte prin telefon insa (pt ca am avut cazuri) de fiecare data cand am reclamat acest abuz situatia s-a remediat .
In legatura cu stresul la care sunteti supusa , acesta este cam greu de dovedit daca initiati o actiune judecatoresca ..... aveti varianta respingerii nr. de telefon (optiune din tel mobil) , daca va suna pe fix... inteleg situatia .
Cred si sper ca urmare deplasarii la soc. bancara sa rezolvati problema . Multa bafta !

Multumesc .Este vorba despre Cetelem,o societate nonbancara,care are sediul la Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Card ifn freecv2007 freecv2007 In 2006 am cumparat un tv prin credit de la o societate nonbancara.,credit achitat in 7-8 luni.In 2007 am primit un card de 3000 ron de la aceeasi societate ... (vezi toată discuția)
Card credit societate nonbancara freecv2007 freecv2007 In 2006 am cumparat printr-un credit (care a fost achitat dupa aprox un an)un televizor.In 2007 m-am trezit acasa cu un card de credit cu o suma mica pe care ... (vezi toată discuția)
Executare silita popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc? O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor ... (vezi toată discuția)