Din anul 2008 firma mea a intrat pe pierderi datorita investitiilor in utilaje. Pana acum cu toate eforturile nu am reusit sa o redresez. Fiind platitoare de impozit pe profit, firma neavand profit ci piedere, de ce trebuie sa plateasca impozit forfetar raportat la cifra de afaceri a anului precedent?
pentru ca suma minima de impozit care o plateste orice persoana juridica este prevazuta de CF art18, indiferent daca o firma are pierdere sau profit si ne convine sau nu ne convine este obligatorie , exceptie fac firmele care au activitatea suspendata!
Investitiile in utilaje au ca motiv principal obtinerea de profituri viitoare. Daca nu ati putut obtine acest lucru ("nu am putut sa o redresez") vindeti utilajele care va genereaza pierderi. Din vanzarea utilajelor veti obtine venituri care pot sa va acopere pierderile si atunci veti plati impozit pe un profit existent.
Daca nu vreti sa platiti impozit la stat in niciun fel, inchideti-va firma.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.