avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit IMPOZIT PE PIERDERE?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

IMPOZIT PE PIERDERE?

Din anul 2008 firma mea a intrat pe pierderi datorita investitiilor in utilaje. Pana acum cu toate eforturile nu am reusit sa o redresez. Fiind platitoare de impozit pe profit, firma neavand profit ci piedere, de ce trebuie sa plateasca impozit forfetar raportat la cifra de afaceri a anului precedent?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 15:14, 14 Aprilie 2010
pentru ca suma minima de impozit care o plateste orice persoana juridica este prevazuta de CF art18, indiferent daca o firma are pierdere sau profit si ne convine sau nu ne convine este obligatorie , exceptie fac firmele care au activitatea suspendata!
Investitiile in utilaje au ca motiv principal obtinerea de profituri viitoare. Daca nu ati putut obtine acest lucru ("nu am putut sa o redresez") vindeti utilajele care va genereaza pierderi. Din vanzarea utilajelor veti obtine venituri care pot sa va acopere pierderile si atunci veti plati impozit pe un profit existent.
Daca nu vreti sa platiti impozit la stat in niciun fel, inchideti-va firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea pierderilor Eva_56 Eva_56 In anul 2008 am infiintat un SRL.In ianuarie 2010 am solicitat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani. La data suspendarii soietatea inregistra ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere contabila croitoru raluca croitoru raluca buna ziua pot sa acopar pierderea contabila a anului 2011 din profiturile anilor 2008 si 2010 nerepartizate (sold creditor 117) , care este procedura ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere an precedent ortansa.teodora ortansa.teodora Doresc sa recalculez impozitul pe profit la 30.09.2009.Pot sa scad la acest trimestru pierderea (cota parte) aferenta lui 2008? si pe urma sa inregistrez si sa ... (vezi toată discuția)