avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat

Buna dimineata.
As avea cateva intrebari pt cei care binevoiesc sa imi raspunda:
1.Contractul de comodat trebuie inreg la finante?
Avem 2 facturi, che de intert si reparatii pe care am un contract comodat neinreg la finante,contractul este din 25.02.2010, iar facturile sunt din luna Martie.
Cum inreg contractul in contab?ct 8039?
Chel cu intret si reparatii sunt deductibile?
2.Penalitatile platite la furnizori:Leasing,Electrica,Romtelecom,Compania de Drumuri Nationale sunt chel deductibile?
Dar daca in contract lipseste clauza cu penalitati, sunt ch deductibile sau nedeductibile?
Multumesc, sa aveti o zi buna.
Cel mai recent răspuns: niko 94 , utilizator 18:56, 15 Aprilie 2010
Contractul de comodat nu se inregistreaza la finante!
Comodatul este o inchiriere cu titlu gratuit. Cat timp cel ce inchiriaza nu obtine venituri fiscul nu cere inregistrarea.
Cheltuielile cu intretinerea si reparatiile sunt deductibile daca in contractul de comodat este specificata persoana ce le-a efectuat ca fiind cea careia ii revin aceste cheltuieli.
Cheltuielile cu penalitatile platite la furnizorii de utilitati sunt cheltuieli deductibile.
De multe ori , in spatele contractelor de utilitati stau acte normative (publicate, deci opozabile tertilor) care completeaza ceea ce primiti dv. de la furnizor , inclusiv prin mentionarea expresa a penalizarilor posibil a fi aplicate.
Contul este 8036, trebuie si ceva proces verbal de primire pe langa contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol luciapap luciapap In anul 2009 in ct 623.01 Ch de protocol am facut cateva greseli pe care le-am descoperit acuma,inca nu am depus decl 101: 1-in 04.02.10 am avut o chelt de ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cheltuiala deductibila sau nedeductibila. niko 94 niko 94 Avem doua masini, una este folosita de director si cealalta pentru distibutie, luminati-ma cu aceasta rovinieta ce fel de cheltuiala este deductibila sau ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau de inchiriere infosyst infosyst Cum se deduc cheltuielile cu tva si cheltuielile aferente la contractele de comodat sau inchiriere de catre firma care se muta in spatiul respectiv. Facturi ... (vezi toată discuția)