avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de comodat sau de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de comodat sau de inchiriere

Cum se deduc cheltuielile cu tva si cheltuielile aferente la contractele de comodat sau inchiriere de catre firma care se muta in spatiul respectiv.
Facturi de reparatii sau utilitati.
Perioada de comodat sau inchiriere mai mare de 2 ani.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 15:20, 5 Ianuarie 2012
Pentru a putea fi deductibile aceste cheltuieli trebuie sa aveti prevazut in contract decomodat/inchiriere.
Cheltuielile cu chiria si utilitati se deduc integral ,daca sunt stipulate in contract aceste clauze.
LA Contract de comodat ,banuiesc ca e cu titlu gratuit, folosirea spatiului si ch. cu utilitati se deduc in cota parte sau total depinde cum este facut contractul.
Contractul de comodat nu poate fi facut decat cu titlu gratuit.

iulia53 a scris:

Contract de comodat ,banuiesc ca e cu titlu gratuit,....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat niko 94 niko 94 Buna dimineata. As avea cateva intrebari pt cei care binevoiesc sa imi raspunda: 1.Contractul de comodat trebuie inreg la finante? Avem 2 facturi, che de ... (vezi toată discuția)
Conventie la contract de comodat blu_angel blu_angel buna ziua! Societatea isi desfasoara activitatea intr-un spatiu apartinand parintilor administratorului. Pentru acest lucru s-a incheiat in 2007 contract de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)