avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale COMPLICATIE !!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

COMPLICATIE !!

Date:

SRL-cu patru asociati-51%,45%,2%,2%-infiintata in februarie 2009

Asociatul cu 51% are dreptul unic de semnatura in banca.Tot el a imprumutat firma,in baza unui contract cu scadenta in luna mai 2010.Vazand ca treburile nu sunt tocmai ""roz"",in noiembrie 2009,acesta a declarat ca vrea sa se retraga si pretinde recuperarea banilor(100%).Mentionez ca pana atunci implicarea acestuia in firma(in afara de bani)a fost minima,contrar intelegerii verbale anterioare(martori ceilalti doi asociati).Mai mentionez ca sumele intrate in firma acopera aprox. 60%
din suma declarata disponibila ,esalonat,prin contractul de finantare.
Din Decembrie 2009 au inceput sa intre comenzi ,dar intre timp s-au acumulat datorii ,provenite din lipsa de lichiditati pt continuarea platii spatiului (punct de lucru),in care firma isi desfasoara activitatea.(Mentionez aici, ca este activitate de productie )Totusi cu"" chiu cu vai""activitatea se urneste,dar ma izbesc de fel de fel de sicane din punct de vedere plati(nu am drept de semnatura in banca,dar sunt Administrator),din partea asociatului cu 51%.Pune doar problema ca-si vrea banii,nu si ce s-a facut ,sau ce este de facut pt bunul mers al firmei.
Cel care va scrie detine 45% din partile sociale si 98% din mijloacele fixe.

Este clar ca asa nu mai pot continua ,cu un om care nu stie ""cu ce se mananca""o afacere, dar care isi permite sa nu raspunda legal in acest moment.Am fost chemat chiar si in fata avocatului (nu m-am prezentat dar le-am raspuns si de ce!-in scris),pt a ma forta cumva sa semnez printre altele alt contract de imprumut ce ar fi implicat de aceasta data garantii personale(fidejusiune).

Problema mea este ca sunt satul sa ma lupt, impreuna cu ceilalti doi asociati(minoritari)pt redresarea firmei,in timp ce actionarul majoritar nu vede decat retragerea, si recuperarea(100%) a banilor ,fara a avea cel mai mic contact cu activitatea firmei(in afara de platile prin banca,avand dreptul unic de semnatura)

Ce pot face in aceasta situatie??X-(
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU71 , utilizator 12:02, 14 Aprilie 2010
Ce inseamna vrea "recuperarea 100% a banilor"?
Ce conditii sunt prevazute in Actul constitutiv in cazul in care un asociat doreste sa se retraga?
Ce inseamna 98% din mijloacele fixe? Reprezinta aportul dvs.la capitalul social?
Vezi art. 226 din legea 31/1990 care reglementeaza retragerea asociatului
Inseamna exact ce am scris.Vrea sa-si recupereze integral banii spunand ca nu-l mai intereseaza activitatea firmei.De cateva luni, am imprumutat eu firma cu bani, pt a putea functiona ,in speranta ca va merge.Am avut dreptate si primele semne deja exista.Problema este ,ca eu nu mai pot avea incredere in omul acesta!
Mijloacele fixe sunt propritatea mea, si sunt inchiriate catre firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare împrumut prin mijloace fixe buna ziua care ar fi înregistrările contabile ... SEdena SEdena Bună ziua! Vă rog spuneți-mi care ar fi înregistrările contabile pentru situația în care un asociat al societății care împrumutat societatea și din ... (vezi toată discuția)
Am platit anul trecut la infiintare micro ,din contul personal. mazilu camelia mazilu camelia Buna ziua! Am platit anul trecut la infiintare micro ,din contul personal o factura(semnatura digitala) si nu am scos bani sa-i recuperez. Pot in acest an sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti , conditii nerespectate de catre noul asociat mgggag mgggag Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Intr o firma cu 3 asociati, cu parti egale fiecare, 2 dintre ei au cedat ... (vezi toată discuția)