avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am platit anul trecut la infiintare micro ,din contul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am platit anul trecut la infiintare micro ,din contul personal.

Buna ziua! Am platit anul trecut la infiintare micro ,din contul personal o factura(semnatura digitala) si nu am scos bani sa-i recuperez. Pot in acest an sa fac transfer din contul firmei in contul personal?
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:50, 24 Ianuarie 2023
Anul trecut trebuia sa înregistrați în contabilitate cu dispoziție de încasare, ca dumneavoastră ca asociat al firmei ați împrumutat firma cu acea valoare, după care sa apară factura și documentul doveditor al plății la datele respective din 2022.
Apoi ulterior, atunci când aveți bani încasați ca venituri din activitatea firmei, va puteți retrage acei bani cu care ați împrumutat firma, cu dispoziție de plata.
Deci da, puteți și acum sa va retrageți acei bani.
Urmand aceeași procedura de mai sus, puteți oricând sa împrumutați firma când veti avea de făcut anumite plăti și nu aveți destui bani din încasările curente ale firmei.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac dupa infiintare srl comert online? ipop99 ipop99 Ce trebuie sa fac dupa infiintare SRL comert online? Astazi au iesit actele pentru SRL, firma nou infiintata sub CAEN 4791. Fiind la inceput de drum, am ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala Marru Marru Buna ziua, Eu realizez decoratiuni cu ajutorul nodurilor decorative. Am deschis II (ieri am luat certificatul de inregistrare). As avea cateva intrebari, ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la srl addrianno addrianno Buna ziua, Am si eu o intrebare.In urma cu 3 ani am imprumutat firma mea cu aprox 35000 eur.In toti acesti ani am amortizat din suma aprox 14000 de eur deci ... (vezi toată discuția)