avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ORDONANTA 34/2006
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ORDONANTA 34/2006

Societatea la care lucrez detine un contract de prestari servicii cu o autoritate contractanta, in contract se prevede faptul ca putem subcontracta in aceleasi conditii.
Intrebarea mea este daca pentru a subcontracta este necesar sa respect ordonanta 34 adica trebuie sa organizez licitatiie sau pot sa subcontractez prin incredintare directa avand in vedere faptul ca subcontractantul lucreaza la un tarif mult sub tariful pe care il incasez eu de la autoritatea contractanta
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 10:11, 21 Aprilie 2010
Teoretic, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006, in propunerea tehnica cu care ati participat la licitatie trebuiau inclusi si eventuali subcontractanti.
In orice caz, aveti obligatia sa anuntati autoritatea contractanta persoana care va fi subcontractant, valoarea si partea din contract care va fi indeplinita de acest subcontractant.
Este un contract amplu, servicii diverse, incheiat pe 8 ani, serviciile pe care le prestam sunt pe baza de comanda scrisa, nu putem sti cu exactitate ce servicii doreste autoritatea sa prestam#-o, termenele de finalizare sunt scurte iar volumul lucrarilor destul de mare motiv pentru care suntem fortati sa subcontractam pentru a putea sa ne indeplinim obligatiile contractuale.
Autoritatea contractanta a fost instintata mereu de faptul ca unele servicii sunt subcontractate, ceea ce ma intereseaza in mod special este daca din punc de vedere juridic este legal sa subcontractam prin incredintare directa sau prin selectie de oferte si daca este o limita dim valoarea contractului pana la care putem subcontracta, pentru ca in acest moment este o tendinta de a subcontracta 70%din contract
In cazul subcontractantilor nu trebuie respectata procedura prevazuta de OUG 34/2006 deoarece, cel putin teoretic, valoarea serviciilor prestate sau valoarea lucrarilor executate de acestia se inscrie in valoarea totala a contractului de achizitie publica . Atata timp cat subcontractantii sunt platiti in cadrul acestei valori subcontractarea se poate face prin contractele prevazute de dreptul comun.
Obligatiile pe care le are executantul de lucrari sau prestatorul de servicii caruia ii este atribuit un contract de achizitie publica si care are subcontractanti se inscriu in prevederile art 45 din OUG 34/2006 :

ART. 45
(1) Fara a i se diminua raspunderea in ceea ce priveste modul de indeplinire a viitorului contract de achizitie publica, ofertantul are dreptul de a include in propunerea tehnica posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul respectiv.
(2) In cazul in care autoritatea contractanta solicita, ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze si datele de recunoastere ale subcontractantilor propusi.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Faptul ca nu au spus de la inceput cu cine contracteaza este alta poveste.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Subcontractare contract furnizare ibitza78 ibitza78 Avem o procedura de atribuire pentru un contract de furnizare. La capacitatea de exercitare a activitatii profesionale am solicitat \\"[i]Avizul de functionare ... (vezi toată discuția)