avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru cu probleme

Buna ziua!

Parintii mei au in proprietate un teren de 1000 metri cu casa aferenta, au cumparat-o acum 12 ani. Ca o paranteza spun ca de cand s-au mutat acolo au probleme cu vecinii din fata casei (sunt niste oamenii mai dificili - consuma des alcool si sunt scandalagii). Au avut si pebleme cu gardul ,tot cu ei, acestia dorind sa refaca gardul si sa mute limita hotarului un metru in curtea parintilor pe motiv ca asa stiu ei ca era pe vremuri hotarul, desi primaria l-a amendat, hotarul existent fiind corect si el intrand abuziv la noi. Atunci a intervenit si politia de mai multe ori la cererea noastra (am facut plangere scrisa)...el amenintandu-i pe ai mei ca face ce vrea acolo...ma rog, poate stiti tipul acela de oamneni care au cate o idee fixa si stupida ..
Bun...aceste fiind zise, ca sa stiti cu cine avem de aface, acum parintii mei vor sa demoleze casa existenta si sa faca una noua. Ei nu au cadastru, pe vremea cand au cumparat casa nu era nevoie (au pe contract numarul de de metri). Acum pentru proiect si autorizatii trebuie sa il faca. Intrebarea este: trebuie sa semneze si vecinul cand vin de la cadastru si masoara? Daca vecinul nu este de acord sa semneze? Ce facem? Pentru un nebun (credeti-ma chiar este) stam prin judecata sa hotaram limita dintre curti, desi limita este asa "de cand lumea", mai ales ca are corespondent si in fundul curtii (cu acest lucru este de acord si primaria).

Adica putem avea probleme cu intocmirea cadastrului din cauza lui?

Imi cer scuze daca am detaliat prea mult subiectul dar trebuia, ca sa stiti de ce ne temem!

Va multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: crismari , utilizator 12:58, 14 Aprilie 2010
:)
dvs nici nu ati incercat sa faceti masuratorile cadastrale, ati plecat de le premisa ca veti avea probleme cu vecinul.
luati legatura cu un inginer cadastrist si vedeti ce ii rezulta.
Multumesc foarte mutl pentru raspuns!

Din pacate stiu ce zic...si stiu cu cine avem de aface, intr-adevar, am sa consult si un inginer cadastrist, dar am intrebat si aici ca sa fiu pregatita pentru toate.

La ultima cearta cu acesta (problema cu gardul) s-a pus problema sa facem ambii cadastrul ca sa terminam cu cearta si nu a vrut si a zis clar ca nu e de acord sa il facem nici noi, adica, nu ne semneaza!
lasati-l pe vecin in pace.
luati legatura cu cadstristul sa va faca lucrarea.
succes!
Daca vreti sa va informati puteti citi pe net 'Regulamentul privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara" si Ordinul ANCPI nr. 133/26.03.2009. Gasiti aici amanunte despre procesul verbal de vecinatate si despre declaratia notariala data de vecini si ce spune legea cand ei nu vor sa semneze.
Eu am rezolvat mai simplu o astfel de neintelegere: am platit eu si documentatia cadastrala a vecinului. Cadastristul a facut in acelasi timp masuratorile si pentru noi si pentru el asa ca nu a fost foarte mult de platit. E adevarat ca nu eram certati, doar ca nu era interesat sa faca aceasta cheltuiala.
da, o sa ma documentez mai bine!


multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut pe terenul meu sharkerz sharkerz Cand am construit casa am avut posibilitatea de a construi la calcan (cu acordul notarial al vecinului) . Totusi m-am retras 30cm de la hotar , in aceasta ... (vezi toată discuția)