avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate plati cartea de munca pt a beneficia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate plati cartea de munca pt a beneficia de concediul de crestere a copilului?

buna ziua... intrebarea mea este daca imi pot plati cartea de munca personal pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului. sunt insarcinata in 6 luni si pe data de 31.03.2010 mi-am dat demisia de la firma la care lucram. de la indemnizatii mi s-a spus k trebuie sa ma angajez in alta parte. este obligatoriu?
va rog sa ma ajutati


va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 10:24, 14 Aprilie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie ca 12 luni anterior nasterii copilului sa realizati venituri supuse impozitarii. Trebuie sa va angajati urgent pentru a prinde fractiunea din luna aprilie altfel puteti pierde dreptul la indemnizatie.
Daca doriti sa "platiti cartea de munca" asta presupune ca platiti contributia de asigurari sociale. Ca sa puteti beneficia de concediul de crestere copil trebuie sa aveti in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului venituri supuse impozitarii.Teoretic ,ar trebui sa va angajati in alta parte ca sa puteti beneficia de CIC.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Ank27, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului ghiuli ghiuli BUNA SEARA AS VREA SA MA AJUTE SI PE MINE CINEVA DA VREA cred ca am facut o mare prostie acum cateva zile mi-am dat demisia dupa 11 luni de munca ptr ca ma ... (vezi toată discuția)