avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTEREA COPILULUI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTEREA COPILULUI

BUNA SEARA AS VREA SA MA AJUTE SI PE MINE CINEVA DA VREA

cred ca am facut o mare prostie acum cateva zile mi-am dat demisia dupa 11 luni de munca ptr ca ma obligau sa vin libere la munca si nici nu mi le plateau dar alta e problema cred ca sunt insarcinata ce fac?
am aflat de la cineva ca daca ma reagajez in 30 zile se considera cuntinuitate la contractul de munca asa este ?
sau trebuie sa ma reangajez la acelas loc de munca?
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine ca nu stiu ce sa ma fac ?
18 iunie mi-am depus demisia nu stiu daca mai am mult timp
MULTUMESC MULT
mai pot beneficia de cic?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:08, 24 Iunie 2012


1) Da,trebuie sa aveti 12 luni venituri realizate in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului.

2) V-ati dat demisia cu data de 18 iunie,sunteti sigura ca v-a inregistrat cererea de demisie? Daca nu v-a acceptat demisia,puteti sa reluati activitatea si ptr acele zile cat ati lipsit discutati cu patronul ptr rezolvarea situatiei.

3) puteti sa va reangajati si in alta parte,se va considera continuitate.

Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Daca va angajati din nou, chiar si la alt loc de munca, veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti venituri profesionale impozabile (salarii).

2. Puteti sa va reangajati si in luna iulie deoarece sunt permise si fractiunile de luna asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil AdinaTurcu AdinaTurcu Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Care sunt cele 12 luni anterioare nasterii? andromeda12 andromeda12 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca sunt total nelamurita. [quot]OUG 111/2010, Art. 2 (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Micsunea89 Micsunea89 Bună ziua, Va rog frumos, ajutați-mă și spuneți-mi dacă în condiția mea pot primi indemnizație de creste copil. În perioada iunie ... (vezi toată discuția)