avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva 5% in anul 2010?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva 5% in anul 2010?

Am incheiat mai multe antecontracte pt.vanzare apartamente ,am incasat pretul ,acum urmeaza sa primesc certificate de edificare ,si sa mergem la notar pentru vanzari. intrebarile mele ar fi :(sa nu fac evaziune fiscala!)
1. antecontarctele facute la avocat trebuie sa declaram la notar ?
2. se poate rezilia acest anteconrtact si la notar trecut alta suma /in vederea incadrarii in dreptul de cota tva de 5%
3. daca eu ca vanzator incasez 5% la finante dau tot 5% sau 19%
4. cand am incheiat antecontractle euro era 3,4 lei acum cand mergem la notar e 4,1 lei.......cum se calculeaza ? multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:30, 14 Aprilie 2010
1. nu sunt jurist, dar sunt de parere ca numai contractul de vanzare cumparare, in momentul transferului dreptului de proprietate, trebuie autentificat.

2. nu este nevoie de reziliere, legea va obliga sa aplicati cota tva in vigoare la data transferului dreptului de proprietate, adica 5%, acolo unde constructia se incadreaza in prevederile politicii sociale.

3. tva este un impozit indirect, deci cota de 5% incasata se vireaza la bugetul statului.

4. daca ati incasat in avans costul integral al locuintei, cursul euro este cel valabil la momentul incasarii, iar daca mai aveti ramasite de incasat, acestea se calculeaza la cursul actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta tva (19% - 24%) apartament Airscape Airscape Buna ziua, Am achizitionat un apartament in curs de constructie (la data respectiva) la sfarsitul lui 2009. Cota TVA pentru apartament a fost de 5%, iar ... (vezi toată discuția)
Problema cu tva 5% xpcalin xpcalin Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)