avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit dividendos
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

dividendos

buna ziua
sunt actionara intra-o firma si detin 28% din actiuni
in momentul cand se vor repartiza dividendurile daca eu din banii care imi revin o sa ii reinvestesc, de exemplu: cumpar o casa, ca persoana fizica ,mai trebuie sa platesc cei 16 % impozit pe dividende?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 15:06, 14 Aprilie 2010
buna ziua

Impozitul pe dividende il plateste societatea unde Dvs sunteti actionara .
Dvs veti primi dividende nete .
Da. Veti plati (firma) impozitul de 16%, iar mai departe cheltuiti banii cum doriti.
Reinvestitia va apartine. Nu este a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit net Ana Clapa Ana Clapa Începând cu data de 9 ianuarie 2015 (aceasta fiind data înmatriculării în registrul comerțului) s-a constituit „Globus”, SA prin subscripție ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende firma matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Am si eu doua intrebari: -Cand se impoziteaza dividendele unei firme? Cu cat? -Cum se impoziteaza profitul unei firme? Cu cat? Multumesc ... (vezi toată discuția)