avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum e mai bine pt firma de constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum e mai bine pt firma de constructii

In cazul infintarii unei firme de constructii cum e mai bine:
-Platitor de TVA sau nu?

astept un raspuns...........bafta prin jungla legislativa
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 23:00, 18 Februarie 2007
Platitor de TVA - nicio firma nu va vrea sa contracteze cu tine daca ai fi altfel pt ca nu si-ar deduce TVA-ul;)
Cred ca platitor de TVA este mai bine, iar potrivi art. 152 alin.1 C.fiscal , persoana impozabilă stabilită în România, a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie poate solicita scutirea de taxă, numită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin. (1) C.fiscal, cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) din C.fiscal.

Oricum daca depasesti cifra de afaceri devii platitor de TVA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Categoric este mai bine platitor de TVA. Mai ales ca pt. lucrarile de constructii-montaj se aplica masurile de simplificare "taxarea inversa", potrivit art 160 CF. Conditia esentiala este ca atat furnizorul cat si benef sa fie platitori de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trece ca neplatitor de tva? Lyvyoo Lyvyoo Salut, Am deschis topic separat pt ca e problema stringenta.... cel putin pt. mine.. Sunt PFA, m-am infiintat in aprilie 2007 iar in mai 2007 am trecut ca ... (vezi toată discuția)
Sc la ce cifra de afaceri devine pltitoare de tva gabi v gabi v sc neplatitoare de tva in 2007 a realizat o cifra de afaceri mai mica de 35.000 de euro. in 2008 ramane neplatitoare de tva? care este cifra de afaceri in 2008 ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon tva smart accounting business srl smart accounting business srl in calculul plafonului pentru care trebuie sa se inregistreze o intreprindere mica in scopuri de TVA intra si o livrare a unui bun de capital (respectiv o ... (vezi toată discuția)