avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme nesolutionate de expertul judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme nesolutionate de expertul judiciar

Am solicitat o lucrare de expertiza judiciara (asupra unui teren) in cazul unui proces civil. Expertul judiciar nu a dat nici o solutie la cele solicitate de mine, practic dand niste raspunsuri la lucruri nesolicitate de mine, care nu faceau obiectul expertizei, (bineinteles, expertul si-a primit banii pentru lucrare...). In concluzie, judecatorul a respins actiunea, nu a acceptat cererea noastra pentru o alta expertiza sau contraexpertiza, si asta la trei ani dupa ce am deschis-o si am fost luna de luna la procese, am cheltuit bani pe expertize si avocati.

Mai explicit vorbind, am cumparat un teren de 2000 mp inscris in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in CF) avand momentan 2200 mp, vine domnu' expert, face masuratorile, constata ca eu am mai putin, ca vecinul are mai mult, iar in lucrarea sa propune modificarea suprafetelor in CF conform masuratorilor actuale.

Iar partea mai dura este ca de fata cu mine, in momentul in care expertul facea masuratorile, acesta a fost intrebat de vecin daca pe baza actelor date de expert, el (vecinul) isi va putea inscrie in CF surplusul de teren.

O alta parte si mai dura este ca el s-a laudat ca are pile si relatii peste tot...

Ce pot face pentru ca sa recuperez suprafata de teren lipsa...?
Ma ajuta si pe mine cineva.... Va rog
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
rodica321, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 15:07, 24 Aprilie 2010
trebuie sa atacti hotararea...daca poate fi atacata si daca nu a trecut termenul. probabil se va dispune si o noua expertiza....
Multumesc pentru raspuns.

Practic, hotararea inca nu ne-a ajuns prin posta, "asteptam" fiecare zi la registratura.

Cine va dispune noua expertiza?
cel mai bine este sa consultati un avocat....cand atacati hotararea va puteti lega de expertiza, si daca judecatorul considera necesar va dispune o noua expertiza. dar repet, cel mai bine consultati un avocat
Buna seara ,doamna Rodica 321.Gresiti cind spuneti ca expertul nu si- a facut treaba si ati mai si platit.A facut ce a trebuit pentru buzunarul...doar vecinul s-a laudat ca are pile. Hirtiile(actele)noastre nu au culoarea care trebuie asa ca nu avem decit sa" MURIM CU DREPTATEA IN MINA ?" Aveti de luptat cu morile de vint doamna.Avocatul dvs.cred ca s-a luptat,dar nu a avut "platosa".Sper ca la recurs sa aveti:luck: Cer scuze moderatorilor si consultantilor,dar sunt extrem de ranita de nedreptatea din justitie.Multumesc pentru intelegere.:vishenka:
Se putea cerea anularea expertizei judiciare pe motiv ca nu raspunde la obiectivele impuse de instanta. Din pacate, acum e prea tarziu. In apel/recurs nu se mai pot cere probe noi sau expertize noi.

Alte discuții în legătură

Recurs...=+expertiza silvia p silvia p Buna seara,am terminat un proces de granituire la fond pe care l-am pirdut cu drept de recurs.Motivarea nu am primit inca dar trebuie sa ma pregatesc cit de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre cf si realitate rodica321 rodica321 Am si eu o problema cu un teren cumparat acum cativa ani. Terenul are 2000 mp inscrisi in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in ... (vezi toată discuția)
8 expertize topo diferite pentru acelasi teren vasilema vasilema Buna ziua, am calitate de reclamant intr-un proces de rectificare CF in care s-au efectuat 8 expertize topo ( 4 judiciare si 4 de catre experti asistenti) ... (vezi toată discuția)