avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... 8 Expertize topo diferite pentru acelasi teren
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

8 Expertize topo diferite pentru acelasi teren

Buna ziua, am calitate de reclamant intr-un proces de rectificare CF in care s-au efectuat 8 expertize topo ( 4 judiciare si 4 de catre experti asistenti) dar nici una nu este la fel cu cealalta ci exista diferente de zeci de metri patrati avind in vedere ca trebuia sa se stabileasca suprafata de cca. 100 ocupata abuziv de catre un vecin din suprafata de cca. de 4400 mp teren intravilan. Nu inteleg cum este posibil asa ceva, acesti experti chiar nu au nici o raspundere? Exista o toleranta atit de mare a aparatelor? Cum sa procedez in acest caz? Va multumesc, cu stima
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:54, 12 Iulie 2016
Faceti observatii scrise la raportul de expertiza si le depuneti la instanta cu nr. de inregistrare/ data, solicitand ca instanta sa aprobe ca expertii judiciari sa se puna in acord.
Daca instanta considera ca nu este necesara punerea in acord a expertizelor, poate da hotararea avand in vedere doar una din expertize (probabil ultima - contraexpertiza, la care au fost nominalizati 1-3 experti pentru a o intocmi).
Cred ca va referiti in discutie la experti parte/ experti consilieri nu la experti asistenti (denumirea nu este mentionata in OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara) sau la experti extrajudiciari, a caror expertiza poate sa nu fie avuta in vedere de catre instanta de judecata.
Va multumesc mult pentru raspuns, este vorba de experti parte admisi de catre instanta. Pentru suprafata de teren ocupata de catre vecin de cca. 100 mp din expertize reies diferente mari intre 2 mp si 149 mp ocupati iar din ultima expertiza reiese ca vecinul nu a ocupat nimic. Pentru expertize am platit intre 2000 si 4500 lei pentru fiecare si nu stiu daca voi avea cistig de cauza.
Daca hotararea instantei de judecata va fi in favoarea dvs., puteti cere instantei sa aprobe rambursarea cheltuielilor facute de dvs. de catre partea in proces care a pierdut. Puteti depune la dosarul cauzei, chitante/ facturi, etc. pentru toate cheltuielile facute de dvs. (experti, avocat, transport, cazare, etc.), facute pentru dosarul respectiv.
Diferentele de supafata asa de mari sunt datorate in primul rand partilor din dosar nu a expertilor judiciari desemnati sau expertilor judiciari parte.
Daca nu exista semne materiale evidentiate in teren care atesta ocuparea abuziva a unei parti din teren , atunci partile trebuie sa indice exact unde, de unde sa se efectueze masuratorile. Daca e fiecate data la fiecare expert se indica alte puncte de hotar, atunci de fiecare data vor fi dierente de suprafata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topografica Iondalea Iondalea Sunt parat intr-un dosar de granituire si as dori sa mi spuneti daca as putea depune o expertiza judiciara topografica pe cheltuiala mea, deoarece expertul ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo ergisela ergisela As avea o intrebare, si anume daca expertul are obligatia sa efectueze la scara planurile de situatie pe care le anexeaza la raportul de expertiza.Totodata ... (vezi toată discuția)
Tranzactie partaj succesoral gabriela_1986 gabriela_1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: 3 mostenitori hotarasc in fata instantei sa faca o tranzactie cu privire la terenul ... (vezi toată discuția)