avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topo

As avea o intrebare, si anume daca expertul are obligatia sa efectueze la scara planurile de situatie pe care le anexeaza la raportul de expertiza.Totodata m-ar interesa sa aflu in cazul in care expertul mentioneaza in raport alta suprafata masurata decit cea mentionata pe plan, care ar trebui luata in considerare. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ergisela , utilizator 15:31, 21 Martie 2016
Planurile topografice anexate de catre expertul topo la raportul de expertiza sunt efectuate la scara mentionata pe plan.
In raportul de expertiza, expertul va mentiona suprafata regasita in teren la data efectuarii expertizei. Instanta de judecata hotareste ce suprafata va avea in vedere (cea mentionata in raportul de expertiza sau cea din planul anexat la dosarul cauzei de partile in proces) cand se va pronunta in speta.
Va multumesc mult pentru raspuns. Expertul a depus in instanta raportul de expertiza la care a anexat planurile de situatie intocmite de el dar nu sint efectuate la scara mentionata de el pe plan. Expertul a mentionat pe planuri alta suprafata a terenului detinut de mine iar in raportul de expertiza alta suprafata (cu 45 mp mai mare decit cea mentionata pe plan). Deaceea am verificat si planurile de situatie efectuate de catre expert si am constatat ca toate cele 6 planuri de situatie efectuate de catre expert si anexate la raportul de expertiza nu sint efectuate la scara mentionata pe plan de catre expert. De exempu latimea terenului meu la frontul stradal este de 16,98 m iar pe planul la scara de 1:1000 expertul o reda de 12 mm. Va rog mult daca e posibil, sa-mi dati un sfat ce pot sa fac in acest sens. Pentru 100 mp care mi-au fost ocupati abuziv de catre vecinul meu in timp ce ma aflam in Germania, ma judec de 5 ani, in care s-au efectuat 6 expertize (doua de catre un expert parte si una urmeaza sa fie efectuata de catre alt expertul parte). Va multumesc cu respect
Puteti formula observatii scrise la raportul de expertiza si depune cu nr. de inregistrare/ data la arhiva tribunalului pentru dosarul respectiv. In observatii mentionati in detaliu ceea ce ati scris in discutia deschisa pe acest forum. Daca aveti documente certe care va sustin punctul de vedere le puteti anexa la observatiile formulate.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
Expertiza modifica cadastrul? TanaseC TanaseC Buna ziua. Sunt in litigiu cu un vecin, problema fiind un gard, am fost acuzata ca mi-am construit gardul pe proprietatea lui. S-au facut 2 expertize, ambele ... (vezi toată discuția)