avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire complicata

Buna ziua. Eu mi-am rezolvat problemele cu sfaturi primite de la dv si acum mai ajut si prietenii.
Deci am o prietena care are doua surori si un frate, in total patru frati, parintii acestor copii au construit o casa dupa care, cand fetele au plecat la casele sotilor i-au dat casa baiatului cu contract de vanzare -cumparare si clauza de intretinere, iar ei au construit alta casa pe alt teren pentru ca baiatul a devenit recalcitrant si nu prea se intelegeau.Dar linistea nu a venit in familie, dupa ce au pus noua casa in regula sotia a murit avand probleme de sanatate, au mai trecut cativa ani, relatia dintre tata si fiu fiind la fel de proasta si s-a imbolnavit si tatal. A stat cateva luni la pat, fetele l-au ingrijit a mers prin spitale dar in cele din urma a murit si el. Vreau sa va spun ca desi baiatul nu si-a ajutat tatal si chiar s-a purtat foarte urat pana in ultimile clipe acum s-a facut stapan peste tot, a luat animalele din curtea parintilor si le-a mutat la el, a inchis casa cu lacat si nu lasa fetele sa se apropie sa faca cele crestinesti. Toata agoniseala parintilor de-o viata trebuie sa fie a lui doar pentru ca el le poarta numele de familie, desi nu le face cinste.Pentru inmormantare fetele au imprumutat bani pentru ca toti banii economisiti de tata s-au dus pe spitale.Acum fetele pentru ca au familii au si greutati, au cazut de acord sa vanda animalele sa acopere datoriile, iar restul mostenirii sa o dezbata si sa o imparta frateste(toti patru), doar ca fratele vrea tot.Ar trebui acum sa se dezbata mostenirea de pe urma ambilor parinti la notariat, dar daca fratele nu-i de acord ce fac? Merg la judecatorie?Cine face cererea? Le trebuie avocat?
Multumesc.Va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters135976 , utilizator 19:59, 14 Aprilie 2010
daca nu se prezinta absolut toti mostenitorii, succesiunea nu se poate dezbate la notariat, deci trebuie sa se prezinte la judecatoria in raza careia defunctii au avut ultimul domiciliu
cererea de chemare in judecata pentru dezbatere succesiune, eventual si partaj succesoral o poate face oricare dintre mostenitoare
parerea mea este ca au nevoie de un avocat care sa le reprezinte interesele
daca in masa succesorala intra doar acea casa , respectiv terenul aferent pe care parintii partilor au facut act de v-c cu clauza de intretinere unuia dintre copii, succesorii defunctilor nu au pt. ce sa procedeze la dezbatrea succesiunii .
in acest caz, singurul proprietar de drept este baiatul, debitorul contr. de intretinere .

daca insa exista si alte bunuri ale defunctilor in masa succesorala, at. succesorii se pot adresa unui notar in vederea dezbaterii succesiunii .
daca insa nu se vor intelege cu privire l apartaj , va trebui investita instanta de judecata cu actiune de partaj succesoral .
este indicat sa va alegeti un aparator in aceasta ipoteza .
ela2975 a scris:

relatia dintre tata si fiu fiind la fel de proasta si s-a imbolnavit si tatal. A stat cateva luni la pat, fetele l-au ingrijit a mers prin spitale dar in cele din urma a murit si el. Vreau sa va spun ca desi baiatul nu si-a ajutat tatal si chiar s-a purtat foarte urat pana in ultimile clipe acum s-a facut stapan peste tot, ...


Daca-i bal, bal sa fie!
Daca tot nu se pot intelege spre a imparti frateste macar ce a mai ramas (casa noua si terenul ce n-au facut obiectul contractului de intretinere) si ajung oricum la proces, atunci ar putea incepe chiar cu o cerere in rezolutiunea contractului de intretinere si includerea si a acelor bunuri (casa veche si terenul) in masa partajabila. (DACA mai sunt in termenul de prescriptie.)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspunsuri, o sa-mi informez prietena dar din cate stiu eu nu vrea scandal, dupa ea ar fi suficient daca din mostenire s-ar plati datoriile ramase, desi nu sunt atat de mari. Nu cred ca o sa introduca casa veche in masa partajabila chiar daca fratele ar merita o lectie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters135976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)