avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim

Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze contractul de munca. Ce ar trebui sa faca angajatorul in aceasta situatie?
Va cer ajutorul din cauza faptului ca de la itm nu mi s-a dat nici un raspuns concret si nici nu exista vreo intentie din partea doamnei de acolo de a ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 27 Februarie 2024
lorelayold76 a scris:

-daca nu mai vor sa mai semneze cim sa ii puneti sa scrie "refuz sa semnez" sau "nu mai doresc aceasta colaborare" si semnatura lor langa.
-in acest fel cim este nul si il prezentati la ITM exact ca un cim oarecare iar in revisal la rubrica "incetare contract" la motive aveti posibilitatea alegerii "alte motive de incetare" si la observatii scrieti cim nul datorita refuzului angajatului de a semna contractul cu nr... din data de .....

Mai exista o posibilitate:
in informarea inaintea angajarii, care se semneaza de ambele parti, (obligatoriu sa o aveti la dosar conform Codului Muncii) puteti introduce un punct/articol : "neprezentarea / nesemnarea cim in data inceperii lucrului, contractul va fi declarat nul de drept" (poate gasiti o formulare mai buna) si mergeti cu aceasta informare la ITM.

Cred ca se poate rezolva in acesta moduri.


Nu este chiar asa ... un act juridic nu produce efecte daca nu exista manifestarea de vointa a ambelor ... acesta nu este nul sau nul de drept.
Cum a fost transmis Revisalul daca c.i.m.-ul nu a fost semnat? ... Solutia in acest caz este alta, nicidecum nulitatea acelui c.i.m. .... transmiterea de date eronate prin Revisal este sanctionata cu amenda.
si atunci care este solutia?
ochio a scris:

si atunci care este solutia?


vedeti aici
www.avocatnet.ro/content/for...
transmiterea revisalului presupune existenta contractului de munca semnat de partile contractante.Daca salariatul nu se mai prezinta la serviciu,angajatorul are deschisa posibilitatea desfacerii contractului de munca printro notificare asa cum stabileste art.31 pct.4 din CM
.


coroborat cu art 55 lit.c
Ceea ce sustineti dvs este valabil in conditiile in care c.i.m. este semnat de ambele parti, iar in c.i.m. este prevazuta perioada de proba ...

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim perioada determinata revisal Viovas Viovas Buna ziua. Am un cim in care ultima zi de munca este 10.05.2011. Prelungirea cu o luna a contractului, pe ce data trebuie transmisa in Revisal? Pot si pe ... (vezi toată discuția)