Buna ziua,
Doresc sa ma lamuresc in legatura cu actele aditionale la contractele de imprumut.
Au un status special fata de alte acte aditionale? Mentionez ca e vb de o firma straina care imprumuta o firma din Romania.
Buna ziua . Actele aditionale trebuie incheiate in aceleasi conditii ca actul / contractul incheiat si au aceeasi valoare si putere ca si acesta , reprezentand voita partilor si , pe cale de consecinta "legea partilor" .
Nelamurirea mea ar fi: cum trebuie sa stipulez in noul act aditional faptul ca suma initial imprumutata(+cea de pe actele aditionale incheiate anterior) se cumuleaza? Actele aditionale incheiate anterior de persoana care s-a ocupat de asta mai mult specifica modificarea sumei, nu adaugarea unei sume noi imprumutate :).
Buna ziua !
Modificarea prin act aditional presupune modificarea unui art. sau mai multor art. in acealeasi conditii ca si actul de baza (contractul initial) . Consider ca in mod legal s-a prevazut astfel modificarea unui prevederi a contractului initial (modificarea sumei) la fiecare act aditional incheiat (si nu cumularea sumelor ce au facut obiectul altor acte aditionale ) .
In aceste conditii nu inteleg de ce nu incheiati un nou contract , ce va impiedica ?
Va multumesc pentru raspuns. Voi opta pentru incheierea unui nou contract. Eu am intrebat de acte aditionale pentru ca asa s-a procedat inainte de a prelua eu aceasta problema, si aveam nelamuriri.
Imprumut notar
ionutt50
Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)