Buna ziua , sunt disperat si nu stiu ce sa fac .
Sunt in situatia de a fi dat afara din casa in care locuiesc eu sotia si copilul meu.de catre mama mea ,deoarece apartamentul este pe numele ei in acte.
S-a ajuns aici datorita relatiilor mele extraordinare pe care le am cu tatal meu(sunt copilul lor natural) si datorita neintelegerilor dintre mama mea si tatal meu.
Parintii mei locuiesc in alt apartament ,in care propietari sunt amandoi.Apartamentul in care locuiesc a fost luat impreuna de catre parintii mei in timpul casatoriei care se desfasoara si in continuare,dar nu inteleg de ce doar mama este trecuta ca propietar.Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece peste putin timp expira si termenul de valabilitate al cartilor de identitate al meu si al sotiei si sigur va fi nevoie ca mama sa vina sa semneze pentru accept in spatiu,lucrul care s-a intamplat si acum 11 ani de cand locuiesc acolo.
Va multumesc .
Daca imobilul in care locuiti este cumparat in timpul casatoriei mamei dvs.cu tatal se prezuma ca amandoi sunt proprietari.Deci acordul trebuie sa-l dea si tatal la prelungirea rezidentei dvs. in acest imobil.Incercati o intelegere amiabila cu mama sau incheiati un contract de inchiriere cu parintii.
buna ziua.
din pacate, imobilul fiind al parintilor dvs. daca acestia nu mai doresc sa va puna la dispozitie locuinta, din punct de vedere legal nu aveti cum sa-i obligati .
casa fiind achizitionata in timpul casatoriei parintilor dvs., chiar daca este intabulata pe numele doar al mamei , in egala masura sunt coproprietari amandoi parintii dvs.
ca atare, daca de exemplu tatal dvs. doreste sa va lase casa la dispozitie in continuare, desi mama se va opune, dvs. veti putea locui in continuare in acel imobil .
puteti face de exemplu un act de comodat pe jumatate din imobil , cu tatal dvs.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Acest act de comodat pe jumatate din imobil unde il pot incheia ?Si se poate incheia acest act daca doar mama este trecuta in contractul de vanzare cumparare?O sa pot dupa aceea in urma acestui contract sa-mi reinnoiesc cartea de identitate atat eu cat si sotia?
da.. pe baza conttractului de comodat incheiat cu tata dvs, va puteti scoate o alta carte de identitate... contractuld ecomodat il poate face si un avocat
Nu are vreo relevanta ca actul este incheiat in timpul casatoriei si ca bunul e comun pentru stabilirea resedintei/domiciliului. Actele se bucura de o prezumtie de corectitudine si daca in ele scrie ca mama e proprietar, la evidenta populatiei se va presupune ca mama e proprietar si de la ea aveti nevoie de acord.
Daca tatal va da acordul si nu e trecut acolo, e cam degeaba; puteti doar sa faceti o actiune in constatare ca o instanta sa constate calitatea de bun comun apoi mergeti la evidenta populatiei cu astea... dar e cam multa bataie de cap pentru atata lucru, sincer...
Comodatul nu va da dreptul la resedinta/domiciliu legal acolo, deci tot acord va trebuie, la fel ca mai sus, tot de la mama...