avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

sa-mi spuneti va rog,in cazul inchiderii unui carefour expres salariatii beneficiaza de salarii compensatorii si de somaj?conducerea doreste incetarea contractului de munca prin acordul angajatului si angajatorului cu acordarea numai a salariilor compensatorii.EXISTA legal o cale de a beneficia si de somaj?Daca stiti ce prevede contractul colectiv de munca la CAREFOUR EXPRES?multumesc:O
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:19, 14 Aprilie 2010
pentru a beneficia de somaj salariatii trebuie sa fie concediati pentru motive ce nu tin de persoana lor. deci, respectivul anagajtor va trebui sa faca concecieri colective.

orice alt tip de icnetare (demisie sau acordul partilor), chiar daca este urmata de plata unor salarii compensatorii (ptr ca asa s-au inteles) nu da dreptul la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii sau somaj? wsx wsx va rog, in cazul falimentului,inchiderii societatii carefour expres dintr-o anumita localitate,angajatiilor le poate fi atribuite salarii compensatorii si ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru alexandraines alexandraines Buna seara! As avea nevoie de cateva informatii. Firma la care lucrez isi inchide punctul de lucru la sfarsitul lunii iar noi am fost anuntati acum 4 zile.Ce ... (vezi toată discuția)
Compensatii concediere tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! In cazul in care, in cadrul unei societati au loc concedieri colective, care sunt compensatiile de care pot beneficia angajatii in cauza? Au ... (vezi toată discuția)