avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere punct de lucru

Buna seara!
As avea nevoie de cateva informatii. Firma la care lucrez isi inchide punctul de lucru la sfarsitul lunii iar noi am fost anuntati acum 4 zile.Ce drepturi am eu in acest caz? Ei vor ca noi sa ne semnam demisia, dar din cate stiu daca semnezi demisia nu mai ai dreptul la somaj. Am dreptul la somaj si la plata preaviziului? Sau cum ar trebui sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 21 Septembrie 2013
Simplu
Cautati Noul Cod al muncii in librarie sau pe net si gasiti raspunsul exact la intrebare.
Incetarea raporturilor de munca cu angajatorul este reglementata clar in Codul muncii.
Nu este corect ceea ce spuneti ca vrea sa faca angajatorul.
Daca insista apelati la un avocat sa va apere interesele.
Orice decizie va da o va comunica salariatului care o poate contesta.
Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Ionel Popa, Mediator
Nu va semnati demisia. Societatea va fi obligata sa urmeze calea legala pentru a va desface contractul de munca. Aveti dreptul la plata preavizului, chiar daca societatea nu mai doreste sa munciti, la plata CO neefectuat si, pe cale de consecinta, nu pierdeti dreptul la somaj. In plus, inainte de toate, societatea trebuie sa va ofere - conform pregatirii dvs. - chiar si numai daca o face de forma, pe hartie, un alt loc de munca in cadrul societatii.
@ alexandraines


1. Art.67 Cmun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Asadar, legea prevede posibilitatea si nu obligativitatea de a beneficia de salarii compensatori ... acestea pot fi acordate numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , in regulamentul intern al acestuia sau in contractul dvs de munca... in caz contrar, angajtorul nu este obligat sa acorde asa ceva..

2. De asemenea, salariatii concediati din motive neimputable lor pot benefica de indemnziatia de somaj, daca indeplinesc conditiile prevazute de lege.

3. Art. 75 C.mun. :
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
...
Pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele, astfel incat dvs aveti dreptul de a primi salariul, iar angajatorul obligatia de a va plati salariul.

4. Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că demisia este un motiv imputabil acestuia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Speta concediere corporatie - salarii compensatorii DoarOIntrebare DoarOIntrebare Se da urmatoarea situatie: - angajat cu 15 ani experienta intr-o corporatie, 3+ vechime pe postul curent intr-un SRL (subsidiara) de 300+ angajati; - parte ... (vezi toată discuția)
Fortare demisie ContSters75393 ContSters75393 Un frate de al meu mi-a spus ca il obliga firma la care este angajat sa-si dea demisia .Daca isi da demisia mai beneficiaza de prevederile legale din CM de a ... (vezi toată discuția)