avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noi angajari in aproximativ o luna dupa doua concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noi angajari in aproximativ o luna dupa doua concedieri

As vrea sa stiu daca nici la o luna dupa ce am fost concediata se pot face noi angajari. Sefa de magazin a concediat 2 fete printre care si eu fara motive intemeiate doar pe baza reorganizarii judiciare a firmei. Acum as vrea sa stiu daca din moment ce firma este falimentara si nu isi mai permite sa ma plateasca de ce se aduc noi persoane in firma imediat dupa plecarea mea.
Una dintre fetele care au ramas in firma este insarcinata si in mai putin de o luna va pleca in concediu de risc maternal. Pe aceasta fata doreste sefa mea sa o transfere la un alt magazin si in locul ei sa vina alta fata la noi in magazin.
Dar din moment ce fata insarcinata nu va mai sta decat o luna la servici, fata care vine in locul ei va ramane permanent la noi in magazin. Asadar, vreau sa ma fac inteleasa: ca sa nu fie concediata o fata din alt magazin o transfera la noi, dar ma intreb nu puteam fi una dintre noi salvate? Din moment ce colega mea pleaca in concediu de sarcina una dintre fetele concediate am putea fi salvate ca sa nu fie nevoie sa se aduca fata din alt magazin.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 14 Aprilie 2010
aveti dreptate si va sfatuiesc sa sesizati ITM si AJOFM de care apartineti (daca ati fost trimise in somaj).
trebuie sa vedeti daca acele fete au fost incadrate pe acelasi post ca dumneavoastra...daca da, atunci s-a comis o ilegalitate.
Va multumesc pentru informatie.
Fetele despre care va vorbeam detin aceeasi functie ca si mine in firma.
Se mai poate face ceva?
Mai putem fi salvate oare?
aveti sansa sa fiti reincadrate in munca daca apelati la Tribunal - ITM aplica doar amenzi.
Beneficiati de somaj? Ati depus actele la somaj?

La patron ati fost? Poate nici nu stie ce se intampla.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
lorelayold76, utilizator
mihaelaclaudia a scris:

Va multumesc pentru informatie.
Fetele despre care va vorbeam detin aceeasi functie ca si mine in firma.
Se mai poate face ceva?
Mai putem fi salvate oare?



In termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere, trebuia sa depuneti contestatie la Tribunal pentru anularea acesteia.
Legea nu interzice angajarea de noi salariati dupa ce s-a facut o concediere individuala si nici sa recheme la munca pe fostii salariati... acest lucru este posibil numai in cazul concedierilor colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in timpul sarcinii ContSters95180 ContSters95180 buna ziua tuturor.am si eu o problema,\"grava\" din moment ce psihic nu mai rezist.sant insarcinata in a 5-a luna si seful meu direct imi face viata imposibila ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SenciucAda SenciucAda Buna ziua, Am si eu o nelamurire, sunt angajata la o firma din data de 19.03.2012, in luna octombrie 2012 am ramas insarcinata, am facut un an de munca in ... (vezi toată discuția)
Însărcinată si concediata Marcelamanole Marcelamanole Buna ziua. Tocmai m au sunat de la muncă,si mi sa spus că vom fi concediați toți ptr ca,din cauza virusului nu se mai deschide magazinul unde lucrez,acest ... (vezi toată discuția)