avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna ziua,In data de 10.01.2010 am avut un accident,din vina altui sofer,,iar acum dupa ce am asteptat 3 luni de zile,am primit instiintare ca societatea nu poate acorda despagubiri,spuneti-mi va rog ce se poate face pt ca sunt disperata. Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters141672 , utilizator 16:36, 22 Aprilie 2010
Informatiile fiind insuficiente, nu putem ghici detaliile.Motivatia refuzului, documentele depuse la dosar,actiunile in constatare efectuate/sau nu de catre asigurator, stabilirea sumei de despagubire,existenta actelor doveditoare, etc.
Va rugam reveniti, dupa ce eventual veti lectura si alte subiecte discutate aici(legate de despagubiri RCA), unde poate veti gasi raspunsul cautat.
Va scriu exact ce scrie pe hartia ce am primit-o de la asigurari:Dauna s-a produs in alte conditii decat cele sustinute de catre dumneavoastra diferit cum a fost retinuta declaratia de eveniment din 11.01.2010in conformitate cu Raportul de expertiza tehnica nr 08/UQ/2010:''Sustinerilecelor doi conducatoriauto nu concorda reciproc nici temporal si nicoi ca dinamica.Avariile celor doua vehicule nu se coroboreaza reciproc.dauna {la autoturismul Bmw}{al nostru} s-a produsin alte conditii decat cele sustinute de catre cei doi conducatori auto''.
Solicitati o copie a raportului de expertiza pentrun a-l contesta, eventual cu o contra-expertiza.
Pt. a putea incerca sa contracarati refuzul asiguratorului cereti o copie a expertizei facuta de asigurator si a motivatiei refuzului. Pe baza acestora puteti cere o contraexpertiza facuta de o somitate in materie si cu sprijinul unui avocat specializa in astfel de probleme puteti avea castig de cauza.
Eu as merge pe varianta 2, adica actionarea asiguratorului in judecata, odata ce nu s-a realizat intelegerea si nu s-a platit despagubirea pe cale amiabila.
Formulati, prin avocat, invitatia la conciliere, cu respectarea termenelor prevazute de codul de pr./ civila si depuneti actiune in instanta. Acolo, se vor administra probatoriul cu actele aflate la dosarul de daune si se va cere efectuarea unei expertize tehnice auto.

Alte discuții în legătură

Recuperare daune ionutzionutz ionutzionutz Am avut un accident in data de 10 august 2010 ,deci acum un an jumatate ,din care am fost parte pagubita,masina fiind dauna totala ,dar cei de la [EDITAT] la ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto nickdmx nickdmx buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)