avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent - actiune civila incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent - actiune civila incredintare minor

Mama copilului meu rezultat dintr-o relatie extraconjugala m-a actionat in judecata pentru a obtine custodia copilului si pensie alimentara . Sunt convins ca nu banii sunt motivul fiindca in prezent cheltui mult mai multi bani decat ar insemna pensia alimentara stabilita de stat . Singurul motiv pentru care cere custodia este acela de a pleca cu minorul in strainatate unde lucreaza mama ei . Daca i se incredinteaza custodia se poate muta cu copilul in strainatate si daca da ce trebuie sa fac sa obtin eu custodia ca aici pe citatie scrie ca trebuie sa depun INTAMPINARE ?
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:36, 16 Aprilie 2010
contactati urgent un avocat sa va ajute,sa faceti si intampinare si cerere reconventionala,succes!
In cazul in care copilul va fi incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca,atunci ea va putea pleca din tara cu minorul oriunde doreste,fara acordul dvs.Dar daca dvs.veti solicita si stabilirea unui program de vizita a minorului,atunci mama va fi tinuta sa il respecte.
In ceea ce priveste intampinarea,acesta este actul de procedura prin care paratul raspunde la cererea de chemare in judecata,aparandu-se fata de pretentiile reclamantului.

Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. semnatura.
Cum v-a sfatuit si dna avocat,este necesar sa luati legatura cu un avocat pentru redactarea actelor si cererilor.
Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
Am contactat un avocat care m-a sfatuit sa acord custodia si pensia alimentara si sa nu platesc cheltuielile de judecata pe care mi le cere mama copilului ea avand un prieten avocat ce poate emite o facturica cat casa poporului. Daca dupa ce are custodia minorului pleaca in strainatate cu acesta si eu cer un program de vizitare ar trebui sa merg in Belgia sa imi vad copilul ? Multumesc
Tot de la avocat stiu ca sansele mele de a obtine custodia sunt practic inexistente fiinca copilul are numai 8 luni de aceea doresc sa stabileasca instanta un program de vizitare dar as vrea sa am siguranta ca nu poate pleca definitiv cu copilul din tara .
@savyandrei, va rog frumos , nu mai scrieti mesaje consecutive, folositi butonul ,,editeaza" pentru a adauga sau modifica ceva. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)