avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent - actiune civila incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent - actiune civila incredintare minor

Mama copilului meu rezultat dintr-o relatie extraconjugala m-a actionat in judecata pentru a obtine custodia copilului si pensie alimentara . Sunt convins ca nu banii sunt motivul fiindca in prezent cheltui mult mai multi bani decat ar insemna pensia alimentara stabilita de stat . Singurul motiv pentru care cere custodia este acela de a pleca cu minorul in strainatate unde lucreaza mama ei . Daca i se incredinteaza custodia se poate muta cu copilul in strainatate si daca da ce trebuie sa fac sa obtin eu custodia ca aici pe citatie scrie ca trebuie sa depun INTAMPINARE ?
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:36, 16 Aprilie 2010
Si eu va multumesc pentru atentionare.
Totusi ma poate ajuta cineva ? Punctual vreau sa stiu tinand cont de faptul ca nu am sanse sa obtin custodia copilului :
- pot sa obtin in schimbul incredintarii copilului catre mama o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se ceara acordul de fiecare data cand vrea sa plece cu copilul in afara granitelor tarii ?
-conform cu ce m-a sfatuit un avocat cazul e simplu si anume sa ii dau tot ce imi cere de la prima infatisare si astfel sa nu mai platesc cheltuielile de judecata , dar asta inseamna ca nu mai este nevoie sa depun acea intampinare ?
-daca depun intampinarea inseamna ca automat intru in proces ? Mentionez ca motivele pentru care ea solicita incredintarea copilului sunt false si pot proba cu martori si inscrisuri acest lucru , dar as face acest lucru degeaba fiindca inteleg si eu ca varsta copilului e destul de frageda pentru a-i schimba mediu de viata si nu as vrea sa fac ceva in detrimentul lui.
-daca nu depun aceasta intampinare imi poate dauna la o eventuala reancredintare a copilului faptul ca am fost de acord cu motivele pentru care cere ea acum custodia ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va rog daca este vreun avocat din Timisoara interesat de acest caz sa ma ajutati fiindca pana acum discutand cu 3 avocati fiecare mi-a dat altfel de raspunsuri si mai rau m-au incurcat decat sa ma descurce .

Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
savyandrei, utilizator
savyandrei a scris:

Am contactat un avocat care m-a sfatuit sa acord custodia si pensia alimentara si sa nu platesc cheltuielile de judecata pe care mi le cere mama copilului ea avand un prieten avocat ce poate emite o facturica cat casa poporului. Daca dupa ce are custodia minorului pleaca in strainatate cu acesta si eu cer un program de vizitare ar trebui sa merg in Belgia sa imi vad copilul ? Multumesc

savyandrei a scris:

Daca i se incredinteaza custodia se poate muta cu copilul in strainatate si daca da ce trebuie sa fac sa obtin eu custodia ca aici pe citatie scrie ca trebuie sa depun INTAMPINARE ?

Dvs. ce doriti exact? Sa aveti custodia copilului sau sa ii lasati ei copilul si sa o impiedicati sa plece din tara cu el? Chiar daca minorul are doar 8 luni si ca instanta favorizeaza relatia mama-copil la o varsta atat de mica asta nu inseamna ca dvs. nu puteti face exact acelasi tip de solicitare ca si ea (mai ales daca spuneti ca motivele pentru care ea solicita incredintarea copilului sunt false si pot proba cu martori si inscrisuri acest lucru). In plus de asta poate copilului ii va fi mai bine in tara la el cu tatal lui decat pe cine stie unde in Italia.
Eu imi doresc ca fiul meu sa fie bine si deocamdata ii este bine langa ea chiar daca sotia mea insista sa crestem noi copilul , dar in acelasi timp nu vreau sa plece in strainatate sa creasca acolo , eu neavand posibilitati materiale pentru a-l vedea prin Belgia , iar peste cativa ani sa imi zica copilul ca nu l-am dorit cum a scris ea in motivele pentru care doreste custodia .
savyandrei a scris:

- pot sa obtin in schimbul incredintarii copilului catre mama o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se ceara acordul de fiecare data cand vrea sa plece cu copilul in afara granitelor tarii ?

Nu. Politia de frontiera va permite iesirea minorului din tara daca ii este incredintat mamei printr-o hotarare definitiva si irevocabila. In sensul asta e si regula la serviciul Pasapoarte: copilul obtine pasaport individual (ceea ce implica drept de calatorie) fara acordul dvs. ci doar cu decizia tribunalului. Cititi si rubrica conditii de calatorie minori de la www.PolitiadeFrontiera.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)