avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale respingerea actiunii de insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

respingerea actiunii de insolventa

stie cineva cum sau in ce conditii se poate respinge in instanta o actiune de insolventa
Cel mai recent răspuns: babeo , utilizator 08:36, 24 Februarie 2007
simplu.
faci dovada ca nu esti in insolventa.
este vorba despre o societate care a facut actiune de executare silita si care a deschis si actiune de insolventa de plata dar care are un contract in care se stipuleaza ca crediteaza debitorul cu suma X cu toate acestea debotorului i-a fost deschisa actiunea de insolventa.



este vorba despre o societate care a facut actiune de executare silita si care a deschis si actiune de insolventa de plata dar care are un contract in care se stipuleaza ca crediteaza debitorul cu suma X cu toate acestea debotorului i-a fost deschisa actiunea de insolventa.


Deci trebuie sa inteleg ca s-a declansat executarea silita impotriva debitorului in baza unui titlu executoriu care provine din ce : somatie de plata, actiune in pretentii,etc. ?
Creditorul tau cind a introdus actiunea privind procedura insolventei ? Anterior inceperii executarii silite sau ulterior ?
Aceasta procedura s-a declansat pe aceeasi creanta pe care s-a inceput executarea silita ?

Cind s-a incheiat acest contract de creditare al debitorului cu suma X ?
contractul de vinzare cumparare intre furnizor si beneficiar a fost facut in urma cu 8 luni in care la una din clauze se stipuleaza ca furnizorul adica creditorul , crediteaza pe beneficiar cu marfa in valoare de 40.000 lei.beneficiarul i-a dat bilete la ordin care nu le-a onorat creditorul le-a investit cu executare silita.La ceva timp dupa ce s-au bagat la investire sau chiar in acel timp creditorul a facut si aceasta actiune de insolventa impreuna cu actiune penala pentru inselaciune si legea cec-urilor.TOATE ACESTE poceduri sunt deschise pentru si pe aceeasi creanta.Contractul de creditare nu s-a incheiat pentru ca acest creditor nu la reziliat sau sa faca ceva in acest sens.executarea silita s-a declansat din acele bilete la ordin care au fost investite cu formula executorie.multumesc pentru sfaturi.ma intereseaza cum pot sa-i resping aceasta actiune de insolventa?
Dovediti ca nu va aflati in insolventa, prin achitarea creditului.
Cred ca asta e si motivul pentru care creditorul a procedat astfel: poate-poate va achitati datoria.X-(

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin refuzat Cristianna Cristianna Buna ziua!Ce pot face in cazul in care un bilet la ordin a fost refuzat din lipsa de disponibil?Multumesc (vezi toată discuția)
Bo avalizat ancut75 ancut75 Buna ziua, Am contractat in 2009 o linie de credit pentru dezvoltarea societatii, bani pe care i am folosit pentru avans la un camion - cred sa pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)