avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac .
Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind faptul ca nu a fost atacata de niciunul .
Urmeaza ca fostul sot sa plateasca o pensie de intretinere dar fostul sot nu mai lucreaza cam din perioada cand s-a dat prima sentinta (inaintea cailor de atac ) si de cand se zice ca trebuie platita acea pensie .
Daca acesta zice ca nu arealizeaza venituri si nu are de unde platii , ce i se poate face ?
Va multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:08, 15 Aprilie 2010
Daca in timp de 2 luni,cu rea credinta,fostul sot nu plateste obligatia de intretinere, astfel cum a fost aceasta dispusa de instanta,mama copilului,poate formula plangere penala impotriva acestuia,conf.art.305 c.pen pentru abandon familial.
Pe de alta parte,tatal copilului se poate adresa instantei,cu cerere de reducere a pensiei,pana la cuantumul salariului minim pe economie,cel de 720 lei,motivat de faptul ca nu mai are loc de munca
Multumesc .
..Dar acesta se pare ca nu are nici alte venituri , nici somaj ...!
Se poate sa zica ca nu are bani ?
Va fi obligat sa plateasca pentru ca in cazul plangerii penale,ori va plati pensia conform venitului minim pe economie,ori va fi trimis in judecata si sanctionat penal cu amenda sau cu inchisoarea,conf.art.305 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Poesia74 Poesia74 Buna ziua, L-am dat in judecata pe fostul sot pentru plata pensiei alimentare, pe care nu a platit-o 13 ani, si pentru marire.Dupa pronuntarea sentintei, a ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie ClaudiuVRB ClaudiuVRB Buna ziua. Se poate considera abandon de familie in acest caz?: Soț, soție divorțați in 1999 copilul ramane cu mama. In 2005 soțul ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere Rodic Rodic Buna ziua, astazi am avut prima infatisare la partaj am o mare rugaminte sa-mi raspunde-ti la o intrebare, fostul sot a venit si a cerut amanare sub pretextul ... (vezi toată discuția)