avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua,

L-am dat in judecata pe fostul sot pentru plata pensiei alimentare, pe care nu a platit-o 13 ani, si pentru marire.Dupa pronuntarea sentintei, a facut recurs motivand ca e prea mare suma de plata.Mentionez ca la procesul intentat de mine nu s-a prezentat niciodata si nici nu a facut intampinare.Eu am facut intampinare si astept solutionarea. Recursul a fost intentat tarziu comparativ cu termenul limita.Prima citatie a fost pentru data de 4.01.2010.In cat timp voi avea un raspuns?Ce se poate schimba?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:03, 16 Ianuarie 2010
Puteti formula plangere penala pentru abandon familial,conf.art.305 c.pen.,pentru neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere datorate minorului.
Aveti avantajul ca pana la ultimul termen al judecarii pe fond,a ultimei cai de atac,daca plateste,puteti retrage plangerea,aceasta ducand la inlaturarea raspunderii penale a sotului.
Poate ,formularea unei astfel de plangeri ,sa il determine sa isi achite mai repede obligatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ,neachitata Rona-Lor Rona-Lor Sant o mama a 2 copii de 14 si 18 ani.Sunt despartita/nedivortata din 2000 si pensia alimentara din 2002.Tatal lor nu a platit pensia alimentara de 5 ani,nu ia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tutu12 tutu12 O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac . Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)