avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... la ce virsta ma pot pensiona
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

la ce virsta ma pot pensiona

date personale.24 12 1960
am lucrat la cfr marfa
vechime in munca 30 ani 5 luni si 20 zile dintre care 17 grupa 1
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:56, 15 Aprilie 2010
La implinirea varstei de 55 ani si 5 luni, reducerea fiind de 9 ani si 7 luni.
urmare celor 17 ani de grupa, beneficiati de o reducere a varstei cu 3 ani si 6 luni.
- pensie limita varsta = 24.06.2022
- pensie anticipata = 24.06.2020
urmare celor 17 ani de grupa, beneficiati de o reducere a varstei cu 3 ani si 6 luni.

Sunt 17 ani de grupa 1.
Fata de anul nasterii, domnul nu poate beneficia de reducerea varstei urmare celor 17 ani de grupa I, intrucat reducerea urmare activitatii in grupa I nu mai opereaza de la 01.04.2011 (Lg 250/2007) Va fi asimilata grupei II (mai puitin sporul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor si gr de munca petru lucaci petru lucaci Sunt angajat sidin 01.07.1980 pana in 2001 am avut Gr II de munca.In prezent ma judec cu CFR pentru recunoasterea si inscrierea in CM a GR I pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata - cfr Yon Yon Ma numesc Bogdan Ion,lucrez la sectia L3 CFR ,Timisoara, avand 34 de ani de servici dintre care 18 ani grupa 1 de munca si 51 de ani etate.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta de pensionare grupa i de munca aijin aijin Buna ziua. Am urmatorul caz, daca ma puteti ajuta cu calcularea varstei de pensionare: Femeie, nascuta la 17 ianuarie 1961, stagiu de cotizare 28 ani 3 luni, ... (vezi toată discuția)