avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata - cfr
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata - cfr

Ma numesc Bogdan Ion,lucrez la sectia L3 CFR ,Timisoara, avand 34 de ani de servici dintre care 18 ani grupa 1 de munca si 51 de ani etate.As dori sa stiu daca as putea sa ies cu 75% pensie sau cati ani as putea iesi de drept?
Astept raspuns
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:47, 1 Mai 2010
Reducerea varstei de pensie urmare grupei I opereaza pana la data de 01.04.2011. In cazul dvs cea mai devreme pensionare este cea anticipata partial in 2019
Dar atunci la ce ani m-as putea pensiona normal cu 18 ani grp.I de munca CFR si 34 de ani vechime fiind in campul muncii?
Yon a scris:
Dar atunci la ce ani m-as putea pensiona normal cu 18 ani grp.I de munca CFR si 34 de ani vechime fiind in campul muncii?

Conform actualei legislatii, la 61 de ani (se aplica reducerea varstei standard prevazuta de art. 42 din Legea nr. 19/2000).

Reveniti in vara, dupa ce va fi publicata viitoarea lege a pensiilor in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu sa calculez daca poate iesi la pensie bodo gabriella bodo gabriella Buna dimineata, am un unchi care nu stie daca poate iesi la pensie. A implinit 59 de ani pe 1 octombrie 2009, are 40 de ani vechime in campul muncii, 9 ani ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor si gr de munca petru lucaci petru lucaci Sunt angajat sidin 01.07.1980 pana in 2001 am avut Gr II de munca.In prezent ma judec cu CFR pentru recunoasterea si inscrierea in CM a GR I pentru perioada ... (vezi toată discuția)
La ce virsta ma pot pensiona nicolae60 nicolae60 date personale.24 12 1960 am lucrat la cfr marfa vechime in munca 30 ani 5 luni si 20 zile dintre care 17 grupa 1 (vezi toată discuția)