avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Exista vreun contract fara impozit? Contractul tip ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Exista vreun contract fara impozit? Contractul tip barter?

Se poate incheia un contract, care sa nu presupuna plata unui impozit, intre o societate comerciala (sa zicem societatea A) care presteaza, fara sa astepte o retributie in bani, anumite servicii pentru o alta societate comerciala (societatea B), cu conditia ca societatea beneficiara (B) sa presteze la randul ei anumite servicii pentru A ,in limita contravalorii serviciilor lui A .
Exista cumva un contract tip barter , dar aplicat in cazul unor societati nationale si nu de import-export ?
Daca da, se mai trece ceva in contract la sectiunea "Pretul ( valoarea) contractului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina_n16 , utilizator 11:47, 20 Martie 2007
Si contractul de barter se impoziteaza. Se face initial o evaluare a valorii barterului (pentru ca o valoare trebuie sa aiba acel contract de barter)
In cazul unui control fiscal,se verifica daca exista facturi pentru fiecare din contractele incheiate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2007
cristina_n16, utilizator
Inca nu am avut control fiscal, dar banuiesc ca se cer si facturile ; nu merge nici contractul fara factura nici factura fara contract cel putin in cazul meu (prestari servicii).
~ Conținut șters la cerere ~
Cunosc contractul de barter international, dar ma refeream la contractul de barter intre doua firme locale, care doresc sa isi prestreze reciproc servicii, fara sa implice un transfer efectiv de bani

Alte discuții în legătură

Contractul de schimb suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca 2 societati comerciale isi presteaza reciproc servicii (nu se plateste un pret), contractul poate fi catalogat ca fiind de schimb, luand in ... (vezi toată discuția)
Tip de contract sp2install sp2install Va rog sa-mi spuneti ce tip de contract s-ar putea incheia in urmatoarea situatie: o firma(SRL) cumpara pentru dotarea unui cabinet medical ustensile ... (vezi toată discuția)
Contract barter Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am incheiat un contract barter. Firma respectiva solicita acum sa facem reciproc facturi pentru suma contractului. Este corect asa? Unde pot citi ... (vezi toată discuția)