avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale tip de contract
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

tip de contract

Va rog sa-mi spuneti ce tip de contract s-ar putea incheia in urmatoarea situatie: o firma(SRL) cumpara pentru dotarea unui cabinet medical ustensile medicale, etc, iar in contul sumei achitate pt.plata acestor dotari, cabinetul medical va presta servicii medicale pentru salariatii firmei respective.
Astept cu interes parerile Dvs! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sp2install , utilizator 17:48, 6 Februarie 2008
Asta ar fi un soi de barter, dar din cate tin eu minte, fiscul ne era prea incantat. Mai bine faceti doua contracte.
Nu mai stiu daca barterul cu servicii era ok... dar 2 contracte inseamna ca fiecare parte sa plateasca ceva TVA in plus... #-o Are anumite avantaje acest barter!
Inainte de a da un raspuns trebuie sa stiti ca acest schimb de servicii cu persoanele fizice nu se poate face in mod avantajos d.p.d.v. fiscal pentru cabinetul dvs., deoarece nu exista un tip de contract care sa inlesneasca acest lucru, favorabil cabinetului medical. Alta ar fi fost situatia daca era vorba despre raporturi comerciale intre doua persoane juridice, respectiv Cabinetul medical ar fi cumparat pe baza de factura si achitat cu chitanta ustensile medicale iar cealalta parte ar fi putut, in baza unui Contract de Prestari Servicii, sa emita si ea o factura si o chitanta catre Cabinet, pe aceeasi valoare.

Personal recomand varianta cu Contractul de Prestari Servicii, insa conducerea celor doua societati trebuie sa isi doreasca acest lucru, find vorba despre servicii acordate salariatilor, dar de la care isi pot recupera investitia ca zic asa.


Mult succes,

CONS
Multumesc pentru promptitudine!
Varianta cu contractul de barter ar fi mai simpla, insa va intreb daca acest tip de contract nu se aplica exclusiv la import- export?
In ceea ce priveste varianta cu contractele reciproce de prestari servicii : daca SRL cumpara ustensilele medicale, aceasta nu presupune ca ele intra mai intai in proprietatea SRL si deci trebuie ulterior sa fie revandute catre cabinetul medical, astfel intervenind si un contract de v-c!!? In final rezultand 2 ct.de prestari-sericii si 2 de v-c!
De acord cu tine, ar cam fi 4 contracte...
Nu barter se poate face si intern, nu e nicio problema.

Alte discuții în legătură

Externalizare servicii medical veterinare catalina.c catalina.c Doresc sa ofer servicii chirurgicale pentru medicii veterinari care doresc externalizarea acestui serviciu. Daca ei au cabinet veterinar inregistrat si ... (vezi toată discuția)
Srl cu caen servicii medicale DanSavu DanSavu Buna ziua, Inteleg ca pt.a presta servicii de medic dentist a fost scos in afara legii PFA ul, avand ca variante CMI si SRL. Intrebarea mea este: daca ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)