avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor Legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor Legatar universal

Sint mostenitor legatar universal al d-lui CZ , la ora actuala decedat. Acesta a mostenit prin testament surorile A si M decedate inainte de 1989, fara copii sau soti in viata si restul fratilor decedati la incheierea testamentelor. La ce procent din masa sucesoriala – pamint , padure confiscate de comunisti- am dreptul comparative cu nepotii de la fratii ai surorile lui A si M?
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 19:20, 19 Februarie 2007

Sint mostenitor legatar universal al d-lui CZ , la ora actuala decedat. Acesta a mostenit prin testament surorile A si M decedate inainte de 1989, fara copii sau soti in viata si restul fratilor decedati la incheierea testamentelor. La ce procent din masa sucesoriala – pamint , padure confiscate de comunisti- am dreptul comparative cu nepotii de la fratii ai surorile lui A si M?

Daca CZ a avut testament pe toate bunurile celor 2 surori , atunci veti avea un procent de 100%
Sper sa fi inteles bine situatia.
Multumesc mult!
Surorile lui CZ au murit inainte de 1989 cind erau comunistii si in testament este trecut "toate bunurile mobile si imobile aflate in posesia mea la moarte" aceasta afecteaza pamintul, padurea, casele confiscate de comunisti?
Daca CZ a avut de la una din surori doar Certificat de mostenitor , nepotii find in Canada si Germania, ce cota parte am ca legatar universal?
In ceae ce priveste bunurile confiscate, CZ trebuia sa le ceara - Lg. 18/1991, Lg. 10/2001, sau orice alta lege incidenta. Astfel ca, daca nu a facut aceste demersuri, nu ati dobandit si aceste bunuri.

Iar referitor la cota vi s-a raspuns deja: 1/1, 100%
Multumesc!
Dar ca legatar universal (deoarece CZ nu mai este in viata) pot cere conform Legii nr. 247/2005 propietatile surorilor A si M a lui CZ?
Daca da nepotii celorlati frati surori pot cere intrare la masa sucesorala?
Daca mai sunteti in termen, desi ma cam indoiesc#-o, da, puteti face cerere in baza lg. 24/05.

Nepotii nu au nimic de spus/cerut cu privire la averea matusii in ceea ce va priveste. Ar fi avut daca testamentul le-ar fi incalcat partea pe care legea le-ar fi dat-o (parte pe care legea o da mostenitorilor rezervatari, iar nepotii nu fac parte din aceasta categorie).

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Retrocedare legatar universal citibeg citibeg Situaţia: Z a murit în anii 50, după ce-au intrat pădurile în proprietatea statului. Y a moştenit averea rămasă, decedând în 1999, deci fără a avea ... (vezi toată discuția)