avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bunuri

buna ziua
am cumparat acum 2 ani de zile produse electrocasnice ( frigider, 2 televizoare, masina de spalat etc) si pentru ca nu aveam unde sa le las am vorbit cu o prietena sa le tina la ea si nu au fost probleme insa acum nu vrea sa mi le mai dea eu am toate chitantele si pot dovedi ca sunt bunurile mele
ce trebuie sa fac sa le recuperez
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:56, 15 Aprilie 2010
in cazul acesta se face plangere penala pt abuz de incredere.
Incercati o plangere penala pentru abuz de incredere.
sau puteti promova o actiune in revendicare mobiliara.
Ii faceti o notificare printr-un avocat , iar daca refuza sa va restituie bunurile de buna voie, trebuie sa faceti o actiune in pretentii la judecătorie, dar trebuie sa prezentati probe certe ca sunt bunurile dvs.
aveti doua posibilitati :
1. fie faceti plangere penala pt. savarsirea infractiunii de abuz de incredere .
2. fie investiti instanta civila cu o actiune in revendicare mobiliara .
pesonal va recomand a doua varianta , intrucat aveti inscrisuri doveditoare si veti avea castig de cauza. cu plangerea penala va dura mai mult :O

actiunea in pretentii nu-si gaseste aplicabilitate in acest caz ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bunuri magda4008 magda4008 Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Fiul meu si-a deschis acum 2 ani un bar, iar anul trecut a intrat in insolventa. In anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament,proprietarul nu ma lasa sa imi iau lucrurile de la el anamary anamary Buna seara,lucrurile stau cam asa in cazul meu: In februarie 2009 am inchiriat un apartamnt cu 2 camere semimobilat la 200 de euro,s-a incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)