avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj sau indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj sau indemnizatie crestere copil

Buna ziua , imi puteti spune va rog frumos daca beneficiez de concediu de crestere a copilului sau de somaj daca sunt angajata pe cartea de munca cu 4 ore?
Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: florinlacan , utilizator 12:25, 15 Aprilie 2010
1. Beneficiati de CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta, indiferent de numarul de ore lucrate pe zi.
2. Pentru somaj insa trebuie sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni, calculate de la data depunerii actelor la Agentia de Somaj.
3. Cele 12 luni trebuie sa fie lucrate cu timpul npormal de 8 ore pe zi. Daca timpul de munca a fost de 4 ore pe zi, pentru somaj se iau 2 luni lucrate pentru o luna de cotizare la somaj.
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc preda_2003 preda_2003 cum pot recupera trei luni in care angajatorul mi-a intrerupt cartea de munca si acum nu ma mai incadrez la indemnizatia de crestere a copilului intrucat am ... (vezi toată discuția)
Angajare pfa Yvonne88 Yvonne88 Buna ziua. As vrea un raspuns urgent. Daca ma angajez la o PFA cu un program de 2 ore pe zi am dreptul la somaj, sanatate, indemnizatie copil etc.? Si o alta ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)