avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz de nulitate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz de nulitate?

este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
cezar99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Trifan Bogdan , utilizator 21:42, 20 Aprilie 2010
Nu este nici ilegal.Are o aparare dubla...:D
Deci, nu se poate sustine ca este vatamat.:))

La prezentarea avocatului ales inceteaza mandaul avocatului din oficiu.In rest, nu exista nicio problema.

Probabil ca a fost vorba de o amanare.Si eu am patit la fel dar nu am zis nimic intrucat mai aveam de luat bani de la client si exista riscul sa nu ma mai prezint la termenul urmator...:yes:
In aceste conditii, am considerat ca trebuie sa beneficieze de o aparare calificata si este mai bine sa nu spun nimic, mai ales ca eu vroiam si ceream amanarea cauzei...

avocat Claudiu Lascoschi

Exista si posibilitatea ca si avocatul din oficiu sa fi fost angajat , alaturi de celalalt avocat ales pentru a-i sustine cauza.
Deci primul si-a anulat delegatia din oficiu si a fost si el angajat ca avocat ales.
Este la latitudinea fiecarei parti.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu cred ca a fost vorba de asa ceva.Desi se poate si asa ceva.
Daca cauza s-a judecat pe fond veti vedea ca nu exista doi avocati, ci doar avocatul ales intrucat delegatia avocatului din oficiu inceteaza daca partea isi angajeaza avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru rigurozitate:
Din relatarile userului,nu rezulta ca ca ceasta cauza s-a judecat in fond,deci poate exista si o astfel de presupunere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Pentru rigurozitate dupa cum ziceti, cititi si ce am scris mai inainte.

Indiferent de situatie, chiar si daca ar fi avut si avocat ales si avocat din oficiu nu este cu nimic vatamat in drepturile sale si nu exista temei de nulitate.
Daca ati analiza ce scriu nu ati mai trage concluzii totl eronate.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Amanare pentru angajare avocat mom mom buna ziua! am avut o prima infatisare la un proces penal la care am intarziat si am ajuns dupa ce s-a terminat, iar acum am vazut pe site-ul judecatoriei ca ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice grup organizat toystory toystory Buna ziua, Cine ma poate ajuta intr-un caz de infractiuni informatice in care persoanele arestate sunt pe arest preventiv de 8 luni de zile. Este legal? (vezi toată discuția)
Dreptul la aparare dodonica dodonica Buna ziua! Intr-un proces penal este am angajat un aparator ales. La o anume data acel aparator ales, face o cerere de amanare deoarece trebuia sa se ... (vezi toată discuția)