Buna ziua, am o mare problema si totodata o nelamurire; in urma cu o saptamana am pierdut persoana draga mie , tatal meu care a decedat; era angajat al primariei; nu am primit nici un ajutorul de inmormantare pe motiv ca de anul acesta bugetarii nu mai primesc nici un fel de ajutor din partea primariei; va rog sa-mi spuneti daca vreo lege prevede acest lucru s-au unde trebuie sa merg ?!
Multumesc, va rog ajutati-ma!
Condoleante. E posibil sa fie o regula impusa printr-o hotarare a consiliului local si nu printr-o lege aplicabila la nivel national. Solicitati primariei sa va indice in baza carei dispozitii se aplica regula asta. Daca ei nu va pot prezenta ceva clar scris in sensul asta inseamna ca e regula inventata ca sa economiseasca niste bani.
Conform ART.51 din CCMN aveti dreptul de a cere ajutor de inmormantare la locul de munca unde lucrati dv. Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare: d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
Ajutor deces
jenicaprod
Buna ziua. Ajutor de deces si ajutor de inmormantare este unul si acelasi?Daca nu, se pot :(acorda ambele ajutoare si de catre cine?Decedatul a fost pensionar, ... (vezi toată discuția)