avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare de sanatate

In cazul in care imi inceteaza dreptul la indemnizatie de somaj pe data de 20.04.2010,iar programarea la investigatii medicale este pe data de 23.04.2010, cum imi pot pastra calitatea de asigurat medical si cum pot beneficia de serviciile medicale gratuite din spital?
Este adevarat ca 3 luni dupa incetarea somajului sunt totusi asigurata medical si pot face investigatii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie?
Cei de la casa de asigurari imi cer sa inchei o polita de asigurare, daca totusi acest lucru e adevarat , cat costa aceasta polita si cum se plateste, cand devine valabila?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 15 Aprilie 2010
1. Mergeti la Casa de Sanatate si incheiati o contract de asigurare.
2. Contributia lunara este de 10,7% din venitul lunar asigurat.
3. Venitul lunar asigurat este de minim salariul minim pe economie (600 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cat trebuie sa platesc la cass? 22081961 22081961 Am terminat somajul , in prezent nu am nici un loc de munca , ce acte imi trebuie ptr. a incheia ce CJAS contract pentru a beneficia de servicii ... (vezi toată discuția)
Bolnav neasigurat alkat alkat buna ziua,am si eu o intrebare.sotia mea a suferit o criza din cauza depresiei,si am chemat salvarea de a duso la spital,problema este ca nici unu nu suntem ... (vezi toată discuția)
Casa de asigurari de sanatate danielastoen danielastoen um pot sa ma inscriu la casa de asigurari de sanatate daca nu sunt angajat si nu am venituri ?Vreau sa platesc cotizatia.Ce documente trebuie sa depun si unde ? (vezi toată discuția)