avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

casa de asigurari de sanatate

um pot sa ma inscriu la casa de asigurari de sanatate daca nu sunt angajat si nu am venituri ?Vreau sa platesc cotizatia.Ce documente trebuie sa depun si unde ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 2 August 2010
Puteti sa va inscrieti la Casa de asigurari teritoriala de care apartineti cu domiciliul.
Dovada venituri( somaj, etc), carte identitate,eventual ultima declaratie de venituri catre fisc(daca exista), regularizarea de catre fisc a impozitului datorat,etc.
1. Mergeti la CJAS cu actul de identitate si incheiati un contract de asigurare sociala.
2. Venitul minim pentru care se incheie asigurarea este salariul minim pe economie (600 lei) iar contributia lunara este de 10,7% din venitul asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de sanatate cristina1966 cristina1966 As vrea sa-mi fac o asigurare medicala la CNSAS,pana acum nu avut o asigurare,va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez si cat ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)
cat trebuie sa platesc la cass? 22081961 22081961 Am terminat somajul , in prezent nu am nici un loc de munca , ce acte imi trebuie ptr. a incheia ce CJAS contract pentru a beneficia de servicii ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate ion emil ion emil Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Sotia mea a terminat perioada de somaj,si doreste sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate din mana. In ultimii ... (vezi toată discuția)