avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere zile de concediu...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere zile de concediu...

salut
am si eu o dilema...#-o
lucrez la o companie multinationala in ture de 12/24 12/48 si pana acum o luna aveam minimul de concediu adica 21 zile.de atunci ni s-a comunicat ca se va reduce aceasta perioada la doar 15 zile deoarece noi lucram pe ture de 12 h si cica daca ne da 15 zile de concediu a cate 15zile x 12 h ni se cumuleaza tot nr de ore ca si cum am primi 21 zile x 8 h....
va rog raspundeti-mi
este legal?
#-o
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 19:45, 15 Aprilie 2010
daca am avea urmatoarea situatie : sunteti in medical... angajatorul va plateste dupa graficul pe care l-a facut pentru luna respectiva ?
atunci cand sunteti in c.o. graficul de lucru nu isi produce efecte... deci veti fii trecut pe grafic de zi de luni-vineri la 8 h ( as fii curios cum v-ar trece in medical in pontaj sambata sau duminica !!!)
21 zile lucratoare presupune un numar de 168 h astfel ca daca angajatorul vrea sa va acorde 200 h nu e nicio problema ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Tania  D Tania D daca am in angajat care lucreaza 11 ore /zi timp de 5 zile urmate de 5 zile libere. Contract cu norma intreaga cu 21 zile de concediu. Logica mea, avand in ... (vezi toată discuția)