avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pedeapsa?

ce pedeapsa se poate da in cazul unei delapidari in valoare de 26.000 ron dac sunt la prima abatere. se poate da pedeapsa cu inchisoare cu executare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 15 Aprilie 2010
pedeapsa pt. delapidare conform art. 215 ind.1 cod penal este inchisoare de la 1 la 15 ani. Bineinteles, ca exista posibilitatea aplicarii unei pedepse cu suspendarea executarii!
Dl.avocat v-a indicat limitele pedepsei.
Intr-o astfel de situatie in functie de probatoriul administrat,de recuperarea sau nu a prejudiciului,de circumstantele personale ale persoanei dedusa judecatii si de alti factori,instanta este cea care care stabileste cuantumul pedepsei ,dar si modul de executare al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare ionut_ionut ionut_ionut buna ziua ,cine i mi poate spune care este pedeapsa pentru delapidare si daca se tine cont de valoarea delapidarii tinand cont ca ii prima abatere (vezi toată discuția)
Delapidare Mirela1990 Mirela1990 Pentru infractiunea de delapidare de 1500 de ron din care sa recuperat doar 680 de ron care sunt pedepsele? Mentionez ca este prima abatere si ca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si delapidare! MasterCata MasterCata buna ziua, am fost agent vanzari, mi-am insusit 90000 ron, pe care nu i-am depus la caserie si nici chitantele, dupa 2 ani mi-au cerut chitantierul si au ... (vezi toată discuția)