avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in acte si delapidare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in acte si delapidare!

buna ziua,
am fost agent vanzari, mi-am insusit 90000 ron, pe care nu i-am depus la caserie si nici chitantele, dupa 2 ani mi-au cerut chitantierul si au vazut ca sumele sunt incasate cu chitante diferite, de pe chitante lipsand data.
unde imi este incadrata fapta?
ce pedeapsa primesc?

multumesc frumos

Delapidare, art. 215 ind. 1 Cod Penal
- Insusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 15 ani.

Daca nu sunteti acuza si de comiterea altor infractiuni, puteti beneficia de prevederile art. 74 ind. 1 Cod Penal, introdus prin Legea 202/2010, (Mica Reforma). Acesta prevede ca in cazul delapidarii, daca prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro si este recuperat pana la rezolvarea cauzei in prima instanta, se va aplica amenda administrativa ce se trece in cazier.
Incercati sa achitati urgent suma care constituie prejudiciul pentru a beneficia de oportunitatile introduse de Legea nr.202/2010.(daca va incadrati in respectivele prevederi).
art74.1 e neconstititional..... angajati-va un avocat bun
eumarian a scris:

Delapidare, art. 215 ind. 1 Cod Penal
- Insusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 15 ani.

Daca nu sunteti acuza si de comiterea altor infractiuni, puteti beneficia de prevederile art. 74 ind. 1 Cod Penal, introdus prin Legea 202/2010, (Mica Reforma). Acesta prevede ca in cazul delapidarii, daca prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro si este recuperat pana la rezolvarea cauzei in prima instanta, se va aplica amenda administrativa ce se trece in cazier.

Din pacate( sau nu) , aceasta prevedere, art. 74 ind. 1 Cod Penal, introdus prin Legea 202/2010, a fost declarata neconstitutionaala .A durat doar putin bucuria , speranta, celor care au comis acte de delapidare :console:

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
ContSters181996, utilizator
Am aflat si eu azi dimineata, discutati dvs in alt topic:) Din cate vad, exista o singura sursa, un comunicat Agerpress preluat cu tot cu greseli in toate publicatiile.
Pana la publicarea deciziei in MO, procedura ar tb sa fie disponibila.

Imi cer scuze ca nu vazusem ca e vorba si de infractiuni de fals (scrie doar in subiect), pedeapsa este de pana la 2 ani si art. 74^1 nu se aplica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

înºelãciune sau fals??? ContSters77368 ContSters77368 Bună ziua. Pe scurt am să povestesc cele întânplate cu rugămintea ca să mă îndrumaţi ce să fac. În anul 2006 mi-am falsificat c.i prin aplicarea ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si delapidare? andreivancea andreivancea Buna seara, Am fost angajat la un S.C. in calitate de agent de vanzari si am falsificat niste chitante, suma lor nefiind mai mare de 5-6000 de lei. ... (vezi toată discuția)
Modificare cod penal - pedeapsa in curs andreea_roshkata andreea_roshkata buna ziua,as avea si eu o intrebare,am auzit intamplator ca s-ar da o noua lege in codul penal precum s-ar mai diminua pedepesele detinutiilor la jumate sau ... (vezi toată discuția)