avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificare cod penal - pedeapsa in curs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificare cod penal - pedeapsa in curs

buna ziua,as avea si eu o intrebare,am auzit intamplator ca s-ar da o noua lege in codul penal precum s-ar mai diminua pedepesele detinutiilor la jumate sau trei sferturi,as dori sa stiu daca si dvs ati auzit asa ceva.Multumescu anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreea_roshkata , utilizator 22:29, 6 Mai 2011
Prin Legea 202/2010 s-au adus anumite modificari, atat in codul penal, cat si in codul de procedura penala cu privire la posibilitatea micsorarii pedepselor la o treime, respectiv la o jumatate.
Art. 320 ind. 1 c.p.p. prevede ca, in cazul in care, inainte de inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul recunoaste savarsirea faptelor astfel cum au fost retinute in rechizitoriu si doreste judecarea cauzei numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, beneficiaza de reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime.
Art. 74 ind. 1 c.p. prevede ca, in cazul anumitor infractiuni, cum ar fi: de inselaciune, delapidare, abuz de incredere, gestiune frauduloasa, evaziune fiscala sau orice infractiune economica prevazuta in legi speciale si daca pana la pronuntarea unei hotarari pe fond se achita in intregime prejudiciul cauzat, limitele de pedeapsa se injumatatesc.

Totodata avem un nou cod penal publicat in Monitorul Oficial inca de anul trecut, dar va intra in vigoare, probabil, pe data de 01.10.2011 si prevede pentru anumite infractiuni pedepse mai blande,
Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege.
multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire intr-o hotarare judecatoreasca petre512 petre512 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe fiecare dintre inculpaţii ANGHELUTA PETRE şi MATCAªU SORIN la câte 9 luni ( nouă luni) închisoare ... (vezi toată discuția)
cum se desfasoara procesul in cazul recunoasterii vinovatiei -art. 320 ind.1 c.proc.pen. ? leona777 leona777 In cazul in care merg pe recunoasterea vinovatiei, art. 320,1, Cpp, cum se va desfasura in continuare procesul meu penal ? (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)