Urmeaza sa ma casatoresc, ma intereseaza daca legislatia imi permite sa raman cu numele meu de familie sau daca pot adauga la numele meu, pe al lui, fara ca el sa fie nevoit sa il poarte si pe al meu.
Art. 27 C.fam.
La incheierea casatoriei, viitorii soti vor declara, in fata delegatului de stare civila, numele pe care s-au invoit sa-l poarte in casatorie.
Sotii pot sa-si pastreze numele lor dinaintea casatoriei, sa ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.
Da puteti sa va pastrati numele anterior casatoriei. Puteti de asemenea sa alaturati numele lui langa al dvs., insa cred ca in aceasta situatie si el va avea aceleasi nume reunite. Mai poate de asemenea sa treaca el pe numele dvs.
Succes.
av. M.Hornea
Art. 27 Codul familiei - La încheierea cãsãtoriei, viitorii soti vor declara, în fata delegatului de stare civilã, numele pe care s-au învoit sã-l poarte în cãsãtorie.
Sotii pot sã-si pãstreze numele lor dinaintea cãsãtoriei, sã ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.
Am intalnit si o situatie atipica, neprevazuta de Codul familiei: In urma casatoriei, sotii si-au pastrat fiecare numele avut anterior incheierii casatoriei. ;)