avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum fac sa imi recuperez drepturile salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum fac sa imi recuperez drepturile salariale restante

Buna ziua.Am lucrat pana acum la firma, mi-am dat demisia, dar nici dupa 15 zile nu mi-am primit restul de bani.
Am primit contractul de munca care a fost inregistrat la itm, dar nu era semnat de mine(iar in contract era trecut salariu minim pe economie, iar eu primeam aproape triplu), in tot acest timp nu am semnat nici un stat de plata (banii erau adusi intr-un plic).
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:08, 20 Aprilie 2010
V-ati sustras de la plata impozitelor? Chemati angajatorul in judecata.
Ori mergeti in penal pe fals si uz de fals , dar dureaza, ori sesizati instanta de munca , dar nu va veti primi salariul decat pe cel declarat..
Nu conteaza daca mult, pentru ca oricum din cate am vazut nu au nici un gand imi a restitui banii.Ce ma intereseaza mai mult e ce ar putea ei sa pateasca daca merg in fals si uzz de fals, si ce implica asta(daca am nevoie de avocat, si cum as putea sa sa platesc onorariul, avand in vedere ca inca nu mi-am gasit altceva de munca)
De avocat aveti nevoie cel putin pentru redactarea plangerii penale...pe urma, destul timp ,nu , deoarece , odata sesizate organele de cercetare penala vor continua ancheta...
Ok.Ieri am depus sesizare la itm.Tot ieri am fost sunat de catre cineva de acolo si mi s-a transmis ca a fost inregistrata, si ca voi primi un raspuns in 30-45 de zile.Va voi tine la curent, poate mai sunt oameni in situatia mea si vor sa afle daca se poate rezolva ceva in tara noastra.

Alte discuții în legătură

Nu am semnat contract de munca the_power_25xxxx the_power_25xxxx Am lucrat o perioada la o firma ca sofer(10 zile) . Dupa aceasta perioada patronul mi-a comunicat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si sa revin in 2 ... (vezi toată discuția)
In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)
Cerere respinsa de angajator Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! intrucat de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor si vi l-am cerut ati fost intotdeauna promti si concreti,rezultatele fiind ... (vezi toată discuția)